bitcoin btc analyse koers update
Nieuws » Onderzoek: Bitcoin (BTC) fungeert nog niet als betaalmiddel

Onderzoek: Bitcoin (BTC) fungeert nog niet als betaalmiddel

De bitcoin (BTC) koers is in de maand mei dan wel met 60% gestegen. Het ontnuchterde feit is dat bitcoin als betaalmiddel nog een lange weg te gaan heeft. Persbureau Bloomberg komt met een aantal conclusies uit een onderzoek van onderzoeksbureau Chainalysis.

Bitcoin gebruik

Een van de belangrijkste bevindingen: in de eerste vier maanden van 2019 is bij 1,3% van de transacties bitcoin gebruikt om producten of diensten te kopen.

Volgens de onderzoekers zijn er ook geen signalen dat deze trend gaat veranderen.

Een bedrijf als AT&T accepteert bitcoin als betaalmiddel. De volatiliteit van de prijs is de grootste drempel om BTC te accepteren. Dienstverleners zoals Bitpay lossen dit probleem op. Zij ontvangen bitcoin van AT&T klanten, maar zetten het om in Amerikaanse dollars voor AT&T.

Volgens eigen zeggen is BitPay de grootste bitcoin betalingsverwerker in de wereld. In zowel 2017 als 2018 is er voor één miljard dollar aan bitcoin betalingen verwerkt.

Bitcoin is voor de meeste gebruikers een investering of een speculatie op de beurs. En geen betaalmiddel om dagelijkse aankopen mee af te rekenen.

Kim Grauer, senior econoom bij Chainalysis
  bitcoin meester  

Bitcoin activiteit

Ondanks de opmars van de koers, is de activiteit van bitcoin sinds eind 2017, gedaald. Tijdens de ‘boom’ van december 2017 betrof 1,5% van de totale bitcoin-transacties een aankoop. Dat percentage is gedaald naar 0.9% tijdens de bearmarkt van 2018.

Bitcoin activiteit

Het overgrote deel zijn transacties op de diverse cryptobeurzen. Dat aandeel is maar liefst 89,7% in de eerste vier maanden van dit jaar. Vorig jaar lag de handelsactiviteit net iets hoger.

Er worden wel steeds meer pogingen gedaan om betalingen voor producten of diensten in bitcoin of andere cryptomunten te accepteren.

Door verschillende browser-extensies waarmee gebruikers kunnen betalen voor goederen en diensten wordt dit steeds makkelijker. Een daarvan is Moon, waarmee het Lightning Network wordt gebruikt.

crypto kopen 

Bron: Bloomberg

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

 

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

‘Oplichters gebruiken extensies voor stelen bitcoin’, aldus Casa-CEO

Wessel Simons

Noord-Koreanse bitcoin hackers van $2 miljard targets voor Amerika

Robin Heester

Bitcoin (BTC) analyse: Prijs rond $10.350, wat gaat de koers doen?

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder