bitcoin btc koers update analyse technische

Analyse: breekt de bitcoin (BTC) koers door de weerstand bij $8.100?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – De prijs van bitcoin (BTC) staat op moment van schrijven op $7.945 (bron: Messari.io). De bearflag in mijn vorige analyse brak uit naar beneden, maar is snel opgekocht door de bulls. De koers bevindt zich nu in een evenwichtspatroon. Een uitbraak (naar boven) is een zeer reëel scenario. 

bitcoin meester

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) zien we dat er vorige week een bearish engulfing candlestick te zien is. Daarmee is, in ieder geval tijdelijk, de uptrend tot stilstand gekomen.

Daarmee brengt het de koers dichterbij de 100WMA (blauwe lijn), wat ik als doel zie voor de prijs als de correctie verder aanhoudt. Of we daar gaan komen is een andere vraag die ik hieronder behandel.

Voor meer informatie moeten we inzoomen naar de dagelijkse grafiek. Het volume voor de huidige correctie is ook niet denderend hoog en daardoor vind ik het op het moment nog een gezonde pullback. De RSI is redelijk afgekoeld wat de koers meer ruimte geeft om door te kunnen stijgen na deze pullback.

Figuur 1: De bearish engulfing candlestick heeft de uptrend gestopt

Bitcoin koers dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) zien we dat de bear flag uitgespeeld is, maar meteen is opgekocht door de bulls. Hierdoor is de prijs niet te ver gedaald. De koers zakte snel terug naar $8.100, een redelijk weerstandsniveau voor de prijs, zo lijkt het.

De prijs bevindt zich nu ook al een week tussen de zwarte lijnen in een evenwichtspatroon. Hier zal het een dezer dagen uit móeten breken. Het volume is ook aan het afnemen, dus we kunnen weer een volatiele beweging verwachten.

Figuur 2: De prijs bevindt zich tussen de zwarte lijnen in een evenwicht patroon waar het uit moet breken.

‘Bullish’ nieuws

Vanwege het goede nieuws de laatste tijd heb ik meer reden te verwachten dat de prijs naar boven uitbreekt. Nieuwsitems zoals de Facebook GlobalCoin waarvan volgende week meer nieuws over bekend wordt; Fidelity dat 20% van alle geminede bitcoins wil kopen en Bakkt dat begin juli gaat testen met eerste klanten; stuk voor stuk items die erg bullish zijn.

Als we deze week naar boven uitbreken, dan verwacht ik dat de koers door de $8.400 breekt. De volgende weerstandsniveaus liggen tussen $9.600 en $10.000. Daarbij zullen we dus voorlopig niet de correctie hebben naar $6.000 waar veel mensen op wachten (en hopen).

Die zullen Fear of Missing Out (FOMO) voelen, omdat ze hun instapprijs hebben gemist maar wel willen meedoen. Het is belangrijk dat we niet door $7.400 naar beneden uitbreken. Dan is $6.800 weer op tafel.

Conclusie

De koers zit al een week in een evenwichtig patroon, waar het een dezer dagen uit gaat breken. Vanwege het goede nieuws de laatste tijd acht ik de kans groter dat we naar boven uitbreken en de uptrend weer voortzetten, zonder verdere pullback.   

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

Ik ben een online trading cursus aan het ontwikkelen voor absolute beginners. Ik denk dat de ervaren traders er ook nog wel wat van kunnen leren. Daarover later meer dus hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een DAO en BlockDAM token.

bitcoin kopen

 

Luister de Hup Bitcoin Podcast
Mis niks meer!
Invalid email address