JP Morgan JPM Coin bitcoin BTC vacature specialist
Nieuws » Bitcoin (BTC) en Lightning Network specialist gezocht door JP Morgan

Bitcoin (BTC) en Lightning Network specialist gezocht door JP Morgan

JP Morgan heeft een opvallende vacature geplaatst op LinkedIn. Een blockchainontwikkelaar op ‘director’ level, met expertise in schaalbaarheidsoplossingen zoals het Lightning Network (LN). LN is een tweede laag bovenop het netwerk van bitcoin (BTC) om (micro-) betalingen via BTC mogelijk te maken.

Ook ervaring met andere publieke (‘permissionless’)  blockchains is een pré voor één van de grootste banken ter wereld. In een email naar nieuwssite The Block Crypto meldt de firma dat de functie ‘niets van doen heeft met cryptomunten, maar alles met blockchain’.

“It would be completely inaccurate to say or report that we are possibly exploring or considering doing any work with bitcoin or other public crypto currencies. We are not – I hope I’m being totally clear.”

Woordvoerder JP Morgan

Ter verduidelijking: een positie op ‘director’ niveau is binnen een grote bank een bescheiden positie.

Quorum en JPM Coin

JP Morgan draait de private blockchain Quorum, gebaseerd op de open source technologie van ethereum. Op deze blockchain wordt sinds medio februari de digitale munt JPM Coin uitgegeven. Het is een stablecoin met een vaste waarde waarmee zakelijke klanten van de bank onderling betalingen kunnen uitvoeren.

Het is onduidelijk wat het volume van de munt is. De bank is naar verluidt met diverse bankconsortia om te munt geaccepteerd te krijgen als betaalmiddel.

  bitcoin meester  

VS markt

Concurrenten als Goldman Sachs en TDAmeritrade lijken actiever op de bitcoinmarkt. Goldman is in gesprek met cryptobeheerder BitGo over een ‘white label’ van hun dienst. Broker TDAmeritrade, een van de grootste brokers in de VS, heeft onlangs een handelsloket geopend voor cryptomunten.

Binance wil ook via een juridische constructie de Amerikaanse markt gaan bedienen met haar ‘brand’ Binance US. Binnen drie maanden is duidelijk met welk afgeslankt aanbod de cryptobeurs uit Malta in Amerika mag handelen.

Bron: The Block Crypto

crypto kopen 

 

 

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Dan Hedl (Kraken): ‘Handelsvolume Bitcoin(dot)com lager dan gerapporteerd’

Robin Heester

Bitcoin (BTC) transacties voor meer dan 50% vanaf SegWit-adressen

Robin Heester

Analyse: weet de bitcoin (BTC) koers uit te breken naar $10.700?

Redactie

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder