Bitcoin (BTC) meerdere malen dood verklaard maar in werkelijkheid springlevend

Voor vele bitcoin (BTC) en crypto-enthousiastelingen wordt de mainstream media met de nodige scepsis bekeken. Zo is volgens 99Bitcoins de belangrijkste cryptomunt al meer dan 360 keer dood verklaard. Dit terwijl bitcoin toch weer behoorlijk in waarde is gestegen dit jaar en bij lange na niet dood is.

Van bitcoin cynicus tot believer

De meeste van deze “aanvallen” komen van mainstream media outlets, zoals CNBC, Forbes, de New York Post of Bloomberg. Ook Nederlandse media, bijvoorbeeld een Telegraaf, heeft bitcoin al meerdere malen dood verklaard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Toch lijken er steeds meer economen en journalisten om. Onlangs blijkt ook Bloomberg columnist Tyler Cowen meer waarde te zien in bitcoin dan eerder het geval. Een korte samenvatting van zijn verhaal met behulp van cryptocommentator en schrijver Tony Sheng.

Bitcoin geen big deal

Sinds 2013 is Tyler Cowen, een Bloomberg-econoom en columnschrijver, enigszins sceptisch over bitcoin. Hij schreef toen cynisch:

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=””]“Imagine you hold a currency which, over the next period will either double or halve in value. […] What a good deal that is!”[/penci_blockquote]

Cowen publiceerde later een stuk waarin hij schreef “hoe en waarom Bitcoin in prijs zal kelderen”. Weer een tijd later merkte de schrijver op dat hij er niet van overtuigd was dat bitcoin een “big deal” was. Tegen 2017 werd Cowen iets positiever. Hij schreef dat BTC een goede manier kan zijn om waarde op te slaan, waarbij hij crypto zelfs vergeleek met goud.

Bitcoin here to stay

Pas in zijn laatste artikel voor Bloomberg werd het duidelijk: ook Cowen is nu definitief om. Met de titel “Bitcoin is (Probably) Here to Stay” gaf Cowen een aantal redenen waarom de cryptomunt een levensvatbare value proposition heeft.

Zo geeft hij de volgende vier redenen: De handelsoorlog tussen de VS en China, die Chinese investeerders ertoe aanzet om in veilige havens als bitcoin te investeren; Een linkse politieke situatie (economisch gezien) in de VS, die beleggers ertoe kan aanzetten waarde op te slaan op een manier dat de autoriteiten (de IRS) er niet aan kunnen; de lancering van Facebook’s Libra, die volgens Cowen de overlevingskansen van cryptomunten vergroot; En als laatste de hedge die het vormt tegen economische onzekerheid.

Allemaal gegronde redenen waarom bitcoin en crypto niet zo maar een snelle dood zullen sterven.

Bron: News BTC

Foto: Flickr / Zach Copley