Bitcoin (BTC) op $7.900. Lightning Network krijgt veiligheidsupdate

Bitcoin (BTC) staat op het moment van schrijven op $7.900. De grootste cryptomunt doet het lekker rustig aan de laatste tijd. In onderstaande grafiek is duidelijk te zien dat we qua prijs weinig zijn bewogen.

Benieuwd naar wat de koers gaat doen? Lees dan onze technische analyse: Breekt de bitcoin (BTC) koers door de weerstand bij $8.100?

De prijs van BTC mag dan wel weinig spectaculair zijn de afgelopen week, dat betekent echter niet dat er op andere vlakken niets nieuws gebeurd… Zo zijn er leuke ontwikkelingen gaande voor het Lightning Network.

bitcoin 7900 dollar koers
De bitcoin koers van de afgelopen zeven dagen

 

Lightning Network

Het Lightning Network van bitcoin krijgt binnenkort de langverwachte ‘watchtowers’. Dat meldt Coindesk.

Deze wachttorens moeten voor meer veiligheid op het netwerk zorgen. De extra laag boven op bitcoin is nog experimenteel en zit nog in de testfase. Vanaf versie 0.7 van de LND-software leveren de ontwikkelaars van  Lightning Labs de watchtowers aan het netwerk.

De schaalbaarheidsoplossing van bitcoin moet het mogelijk maken om gemakkelijk en snel off-chain bitcoin te versturen. De software heeft echter wel nog wat kinderziektes. Zo moeten beide kanalen die betrokken zijn bij een betaling online zijn. Anders is het mogelijk voor de andere partij om vals te spelen.

Watchtowers

Dat is uiteraard niet de bedoeling. De watchtowers moeten zorgen voor zekerheid bij transacties. Wanneer iemand zichzelf extra geld probeert te geven door misbruik te maken van het systeem, kunnen we wachters ingrijpen.

Kortom: deze watchtowers zijn de extra ogen op het netwerk.

Op de blockchain van bitcoin zelf, dus niet de bovenlaag, zijn dit soort dingen goed dichtgetimmerd. Maar op een nieuw netwerk met nieuwe regels zijn andere maatregelen nodig om de veiligheid van jouw cryptomunten te garanderen.

Iedereen kijkt mee

Iedereen die meedoet op het Lightning Network kan straks zo’n digitaal wachttorentje opzetten. Zo kan elke gebruiker zijn eigen nodes beschermen. Dat wil echter niet zeggen dat iedereen op het netwerk dat ook gaat doen.

Deze extra oogjes kosten namelijk flink wat data. Ook daar is aan gedacht: je kunt altijd de hulp inroepen van een watchtower van een node waarmee je verbonden bent.

Meer watchtowers betekent meer mogelijkheden en meer veiligheid voor het gehele netwerk.

 

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!