Bitcoin op $8.182. Bakkt kondigt eerste test aan voor BTC futures

Bitcoin (BTC) gaat op het moment van schrijven voor ruim $8.100 over de toonbank. De koers van BTC hield zich redelijk rustig net onder de $8.000, maar is nu toch weer door die grens gebroken.

Volgens onze analist Martijn maken altcoins een goede kans om wat terrein te winnen tegenover bitcoin.

bitcoin koers $8.100
Koersverloop van bitcoin de afgelopen zeven dagen

Bakkt

Bitcoin future platform Bakkt begint op 22 juli met het testen van hun platform. De beurs wil de eerste plek zijn waar je termijntransacties kunt afsluiten die gedekt zijn door BTC. Dat maken de ontwikkelaars van het platform bekend via een blogpost.

Het initiatief van Intercontinental Exchange (ICE) biedt allerlei platformen voor handelaren om op los te gaan. Daar komt in de vorm van Bakkt hun eerste initiatief in de cryptospace bij.

Er komen zowel dagelijkse als maandelijkse contracten op het platform. Je kunt dus termijntransacties doen en inzetten op de prijs van morgen, of op de prijs over 30 dagen.

Chief operating officer Adam White zegt in die post dat er stappen worden gezet naar het accepteren van de eerste gebruikers om de handelsbeurs te testen. Eerder werd al aangekondigd dat het bedrijf ging starten met testen, maar nu is dus de officiële datum ook bekend.

Volgens White is dit geen kleine stap. Het is voor de meeste beleggers nog erg lastig om mee te doen in de wereld van crypto. Met Bakkt hopen zij een brug te slaan tussen de ‘institutionele belegger’ en de cryptospace.

Gedekt door bitcoin

Het grote verschil met de al beschikbare bitcoin future markten is de dekking door bitcoin. Na het afhandelen van een contract wordt er uitbetaald in BTC, niet in dollars, euro’s of andere valuta.

De handelsplek zal dus voldoende bitcoin in kas moeten hebben om beleggers uit te betalen. Wat dat voor de koers betekent valt nog te bezien, maar wanneer Bakkt een succes is zal er genoeg bitcoin aanwezig moeten zijn.

Wanneer Bakkt open gaat voor iedereen is nog niet bekend, daarvoor zullen we eerst de tests af moeten wachten.

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!