bakkt bitcoin
Nieuws » Bitcoin op $8.182. Bakkt kondigt eerste test aan voor BTC futures

Bitcoin op $8.182. Bakkt kondigt eerste test aan voor BTC futures

Bitcoin (BTC) gaat op het moment van schrijven voor ruim $8.100 over de toonbank. De koers van BTC hield zich redelijk rustig net onder de $8.000, maar is nu toch weer door die grens gebroken.

Volgens onze analist Martijn maken altcoins een goede kans om wat terrein te winnen tegenover bitcoin.

bitcoin koers $8.100
Koersverloop van bitcoin de afgelopen zeven dagen

Bakkt

Bitcoin future platform Bakkt begint op 22 juli met het testen van hun platform. De beurs wil de eerste plek zijn waar je termijntransacties kunt afsluiten die gedekt zijn door BTC. Dat maken de ontwikkelaars van het platform bekend via een blogpost.

Het initiatief van Intercontinental Exchange (ICE) biedt allerlei platformen voor handelaren om op los te gaan. Daar komt in de vorm van Bakkt hun eerste initiatief in de cryptospace bij.

Er komen zowel dagelijkse als maandelijkse contracten op het platform. Je kunt dus termijntransacties doen en inzetten op de prijs van morgen, of op de prijs over 30 dagen.

Chief operating officer Adam White zegt in die post dat er stappen worden gezet naar het accepteren van de eerste gebruikers om de handelsbeurs te testen. Eerder werd al aangekondigd dat het bedrijf ging starten met testen, maar nu is dus de officiële datum ook bekend.

Volgens White is dit geen kleine stap. Het is voor de meeste beleggers nog erg lastig om mee te doen in de wereld van crypto. Met Bakkt hopen zij een brug te slaan tussen de ‘institutionele belegger’ en de cryptospace.

Gedekt door bitcoin

Het grote verschil met de al beschikbare bitcoin future markten is de dekking door bitcoin. Na het afhandelen van een contract wordt er uitbetaald in BTC, niet in dollars, euro’s of andere valuta.

De handelsplek zal dus voldoende bitcoin in kas moeten hebben om beleggers uit te betalen. Wat dat voor de koers betekent valt nog te bezien, maar wanneer Bakkt een succes is zal er genoeg bitcoin aanwezig moeten zijn.

Wanneer Bakkt open gaat voor iedereen is nog niet bekend, daarvoor zullen we eerst de tests af moeten wachten.

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Geloof in bitcoin en koers daalt | Onthulling Satoshi Nakamoto | Impact Bakkt op bitcoin prijs

Fomoflash

Twitter-dochter Square Crypto lijft prominente bitcoin developer in

Wessel Simons

Bitcoin (BTC) rond $10.775, Faketoshi Nakamoto onthult naam en foto

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder