bitcoin btc update koers analyse
Nieuws » Bitcoin (BTC) update: gaan altcoins eerst stijgen door ‘bullflag’ ethereum?

Bitcoin (BTC) update: gaan altcoins eerst stijgen door ‘bullflag’ ethereum?

Bitcoin (BTC) update door Martijn – Op het moment van schrijven heeft bitcoin (BTC) wederom de $8.100 gepasseerd en probeert daarmee uit de zone te komen waar de prijs de afgelopen weken in zit. Het niveau $7.500 is inmiddels meerdere keren getest en blijkt sterk genoeg om stand te houden. Tegelijkertijd heeft de koers moeite om langer boven de $8.100 te blijven en de prijs vaak weer terug valt. Wat kunnen we verwachten?

Ondertussen lijken altcoins waaronder Ethereum en XRP in Bitcoin waarde tegen de resistance aan te drukken. Een uitbraak kan hierbij wederom een grote move omhoog veroorzaken. Momentum indicators komen langzaam wel in de overbought zones, wat een potentiële reversal naar beneden aan kan tonen.

Bitcoin analyse

Kijkende naar de 4h chart van Bitcoin is het goed te zien dat er een sterke support en resistance aanwezig is rond $7500 en $8100. Een uitbraak naar boven of naar beneden weet geen stand te houden en komt telkens weer terug in deze channel. Zoals te zien is bij het aanraken van $9000 en $6400. Een serieuze uitbraak (aan beide kanten) kan ook een flinke impact hebben op de prijs.

Zo zou de uitbraak naar boven wel eens een snelle move richting de $10.000 betekenen maar tevens ook naar beneden richting de $5000. Op de korte termijn zie ik $8400 nog zeker getest worden zoals begin mei ook het geval was. Of deze dan doorbreekt of weer terug gaat vallen in de huidige prijs range is lastig te voorspellen. De kans is aannemelijk dat er op redelijk korte termijn een uitbraak gaat plaatsvinden.

Bitcoin 4h chart week 24

Altcoin analyse: ethereum ‘bull flag’

Het kan ook zomaar zo zijn, dat Bitcoin een langere tijd in deze range blijft. Hierbij is het mogelijk dat altcoins uit gaan breken in BTC waarde. Kijkende naar onder meer de Ethereum daily chart, zien we dat er een bull flag gevormd wordt.

Dat wil zeggen dat een soortgelijke move omhoog (zoals voor deze consolidatie), een kans heeft van circa 70% dat dit weer gaat gebeuren. Daarbij kan het zijn dat 0.04 dan weer getest gaat worden, afhankelijk van wat Bitcoin doet de komende dagen/weken.

Ethereum daily chart week 24

Conclusie

Zoals het er dus nu uit ziet, lijkt het erop dat altcoins wel eens de show kunnen gaan stelen, alvorens bitcoin nog een nieuwe move maakt. Echter is dit zoals eerder gezegd lastig te voorspellen.

Een flinke move omhoog voor Bitcoin waarbij Satoshi waardes van altcoins droppen, maakt de ‘bull flag’ van Ethereum niet meer valide. Maar grote bewegingen in altcoins kan ook juist de veroorzaker worden van een grote move in Bitcoin zelf.

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Geloof in bitcoin en koers daalt | Onthulling Satoshi Nakamoto | Impact Bakkt op bitcoin prijs

Fomoflash

Twitter-dochter Square Crypto lijft prominente bitcoin developer in

Wessel Simons

Bitcoin (BTC) rond $10.775, Faketoshi Nakamoto onthult naam en foto

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder