Jack Dorsey is fan van Bitcoin en het Lightning Network

Twitter CEO Dorsey zet in op Bitcoin: ‘BTC sterkste kandidaat voor reservemunt van internet’

Jack Dorsey ontpopt zich langzamerhand tot een held in de bitcoin community. De ceo van Twitter en Square is er heilig van overtuigd dat bitcoin de beste kans maakt om de reservemunt van het internet te worden.

In een interview met Quartz benoemt Dorsey de sterke punten van BTC. Het merk, de veerkracht en het decentrale aspect zijn volgens hem de belangrijkste kernmerken.

De munt van het internet

De baas van Twitter zet zijn woorden kracht bij door druk bezig te zijn met het rekruteren van mensen voor de cryptotak van Square. Met Square Crypto wil het bedrijf ontwikkelaars de mogelijkheid bieden te bouwen aan bitcoin.

Dorsey zet hoog in: Twitter ceo Jack Dorsey trekt oud-Googler aan voor bitcoin project.

Met de Cash App van Square kunnen Amerikanen bitcoin kopen, dus het bedrijf heeft ook belang bij een verdere groei van de belangrijkste cryptomunt.

”Ik heb nog geen andere valuta gezien die bitcoin kan uitdagen op de gebieden die echt belangrijk zijn. De principes zijn puur en zuiver. De creatie van het netwerk is niet gericht op een specifieke agenda.”

Jack Dorsey

Bitcoin komt overigens uit de hoek van cypherpunks. Die groep strijd vooral voor (digitale) vrijheden zoals privacy. Dus het project is van oorsprong niet helemaal vrij van politieke agenda’s.

Daarnaast is deflatie een belangrijke eigenschap van het monetaire beleid van bitcoin. Dorsey: ”Met deflatie wordt sparen aangemoedigd in plaats van uitgeven. Dat is een positieve factor voor de wereld. En omdat het een schaars goed is, heeft de cryptomunt een goede kans om in waarde te stijgen.”

Tegen de stroom in

Met het bouwen aan bitcoin zet Dorsey eigenlijk een compleet andere stap dan de andere grote spelers op het internet. Terwijl Square en Twitter kijken naar hoe ze bitcoin kunnen helpen, gaat de concurrentie een andere richting op.

Facebook wil met GlobalCoin een eigen cryptomunt lanceren. De stablecoin moet worden uitgegeven op hun eigen blockchain. Er zijn al tientallen partijen die $10 miljoen willen investeren om een node te mogen draaien op het netwerk.

Jack Dorsey lijkt als enige frontman van een social mediabedrijf vol in te zetten op de grootste openbare blockchain die er is: bitcoin.

 

 

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!