Twitter Jack Dorsey Square app bitcoin BTC open source
Nieuws » Twitter ceo Jack Dorsey trekt oud-Googler aan voor bitcoin (BTC) project

Twitter ceo Jack Dorsey trekt oud-Googler aan voor bitcoin (BTC) project

Jack Dorsey, ceo van Twitter, is erover uit. Het wordt oud-‘Googler’ Steve Lee, hij moet het open source bitcoin (BTC) project van Square gaan leiden. In de VS is de Cash app van Square populair. Daar kunnen gebruikers van de mobiele app bitcoin (BTC) kopen.

Cryptoproject van Square trekt oud-Googler aan

Vreemd genoeg ging er voor de formele aankondiging (op Twitter uiteraard) een paar opvallende tweets aan vooraf. Ene Gary Fuches, die ‘heel erg van blockchain houdt’ werd in eerste instantie aangesteld.

De tweet van Gary blijkt dat zeer ironisch bedoeld, en is (on) bedoeld een sneer naar bedrijven die wél met blockchaintechnologie aan de slag gaan en de open source publieke blockchains links laten liggen.

Al snel volgt een tweet dat (imaginary) Gary toch niet de juiste persoon was op de plek, waarna de naam van Steve Lee valt.

  bitcoin meester  

Bitcoin via de Cash app

Wat was Jack Dorsey, ook de ceo van Square, ook alweer van plan? Dorsey geldt als liefhebber van vooral bitcoin. Het Twitter-concern maakt al omzet met het verkopen van bitcoin in vijftig Amerikaanse staten.

Sinds medio 2018 kan er via de mobiele Cash App bitcoin gekocht worden. Zo is er in het eerste kwartaal van 2019 voor ruim $65 miljoen aan BTC verkocht aan klanten, zo blijkt uit dit kwartaalrapport (PDF).

Maar voor Dorsey is dat niet genoeg. Volgens hem is het een kwestie van tijd voordat gebruikers van de Cash app van Square kunnen afrekenen via het Lightning Network.

Daarmee kan er met de Cash app ook razendsnel afgerekend worden met bitcoin. In een podcast met Stephan Livera en Elizabeth Stark sprak hij over de mogelijkheden van Bitcoin en het Lightning Network voor zowel Square als Twitter.

Lee moet uiteindelijk een team van ontwikkelaars gaan leiden die gaan werken aan een ‘open source ecosysteem voor bitcoin en andere cryptomunten’. Square zoekt met name ontwikkelaars die (veel) ervaring hebben met publieke blockchains. De werknemers worden uiteraard betaald in bitcoin (BTC).

En wie is Steve Lee dan?

 

Lee (Linkedin-profiel, redactie) is in Silicon Valley een bekende naam als durfinvesteerder en startup coach. Hij stak vroeg geld in toenmalige startups als Lyft, Pinterest en Groupon. Hij heeft bijna tien jaar ervaring bij Google als manager van de afdelingen die werkten aan Google Maps en Google Glass. Daarnaast werkte hij onder meer bij Yahoo en IBM.

Bronnen: Ethereumworldnews

 

 

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

 

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin update: Prijs rond $10.375, millennials vol aan de crypto, BTC versus dollar

Arnold Hubach

‘Oplichters gebruiken extensies voor stelen bitcoin’, aldus Casa-CEO

Wessel Simons

Noord-Koreanse bitcoin hackers van $2 miljard targets voor Amerika

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder