Block.One lanceert sociaal netwerk VOICE op EOS blockchain, koers daalt

Block.One heeft zaterdag een nieuw sociaal netwerk aangekondigd op de EOS blockchain met de naam VOICE. VOICE gaat draaien op de EOS blockchain, die ook een update krijgt naar versie 2.0. De strategie van EOS: op deze publieke blockchain is alle informatie publiekelijk. Beleggers zijn niet onder de indruk van het nieuws: de koers is ruim 6% gedaald afgelopen etmaal.

VOICE vs Facebook

Block.One mikt op een andere positionering dan marktleider Facebook. Deze techgigant gaat onder druk van diverse overheden een andere koers varen: meer oog voor privacy onder haar 2,7 miljard Facebook-gebruikers.

Ceo Brendan Blumer van Block.one geeft de volgende toelichting:

“Het gaat om onze content, data en aandacht. Dat is heel waardevol. Maar op dit moment pakken de sociale media platforms daar de vruchten van.

De complete key note van Blumer is via deze link te bekijken.

Ze zijn ontworpen om onze informatie te verkopen aan adverteerders. Ze nemen winst, waarbij onze data tegen het hoogste bod is verkocht. Voice wil daar verandering in brengen.

Ceo Brendan Blumer, Block.one

Steemit 2.0?

De komende tijd moet duidelijk worden hoe het platform verder wordt vormgegeven qua inhoud en design.

Het is voorlopig bij een aankondiging gebleven. Op Reddit/EOS circuleren wel een aantal impressies van het nieuwe netwerk en de VOICE app.

Blumer belooft het netwerk vrij te houden van bots en ‘trollen’. Onder meer door gebruik te maken van het apparaatje YubiKey. Hiermee is een 2-factor authenticatie token met OATH en eenmalige wachtwoord OTP te genereren.

EOS gaat onder meer een integratie aan met WebAuthn, een nieuw wachtwoord protocol. Deze is goedgekeurd door W3C, die het internet ‘reguleert’.

Net zoals bij Steemit worden contributors betaald voor hun bijdragen aan het sociale netwerk, contrair aan het verdienmodel van sociale media die juist verdienen aan haar gebruikers via advertenties.

Block.One heeft in 2017 met de Initial Coin Offering van EOS ruim $4 miljard opgehaald bij private en particuliere beleggers. Persbureau Bloomberg meldde eerder dat de firma nog $3 miljard in kas heeft, waaronder een grote voorraad bitcoin (BTC).

EOS koers: ‘sell the news’

Block One is het moederbedrijf achter de EOS blockchain en gelijknamige cryptomunt. Het evenement #B1June in Washington DC, is ‘groots’ aangekondigd.

In eerste instantie anticipeerden beleggers al dagenlang op het nieuws, de koers steeg meer dan 10%. Echter, de afgelopen 24 uur is de koers met ruim 6% gedaald. De koers is op moment van schrijven $7.84.

EOS koers afgelopen 24 uur (bron: Coincap.io)

De scores van de afgelopen week en maand zijn nog positief (bron: Messari.io)

1 week +21.14%
1 maand +55.21%
3 maanden +138.45%
6 maanden +168.72%
1 jaar -43.12%

Dan Larimer

Kijkend naar het profiel van Dan Larimer, dé bedenker van het EOS-protocol, is het lijntje wel gelegd. Hij is namelijk ook de bedenker van Steemit, een sociaal netwerk waarbij gebruikers in het netwerk worden beloond voor een artikel, column of andere ‘post’. Uitbetaling volgt in Steem dollars.

Larimer flirtte vorig jaar nog met de gedachte van een nieuw avontuur. Het brein achter EOS liet destijds via Telegram weten na te denken over een mogelijke nieuwe blockchain: een privacycoin gebaseerd op EOS.

Is met de komst van VOICE het kunstje van Larimer vervolmaakt?

Gerucht: Twitter uitdager?

Voor de aankondiging draaide de geruchtenmachine (op Twitter) op volle toeren. Een van de speculaties is dat EOS met een nieuw sociaal netwerk komt.

Ran Neuner, in de industrie bekend als host van CNBC Cryptotrader uit Zuid-Afrika, slingerde vrijdagavond een sterk gerucht op Twitter.

Block One komt met een uitdager van het sociale netwerk Twitter op de proppen, aldus Neuner.

Het blijkt dus om VOICE te gaan. Wordt vervolgd.

Disclaimer: de auteur van dit artikel bezit EOS

Bronnen: Block.One / Coindesk

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!