Brock Pierce interview Bitcoin EOS

Crypto ondernemer Brock Pierce: ‘Bitcoin is goud 2.0, EOS is de appstore’

Brock Pierce is naast een vroege bitcoiner ook een bekende ondernemer in de cryptospace. Zo is hij de mede-oprichter van Block.one, het bedrijf achter blockchainproject EOS. In gesprek met Bitcoin Magazine laat de Amerikaan weten hoe hij over de industrie denkt en waar we volgens hem naartoe gaan.

De voormalig kindacteur ziet bitcoin en andere cryptomunten als echt geld. Maar hij benadrukt dat er nog een hoop werk aan de winkel is. Pierce: ”Bitcoin is goud 2.0, een betere manier om waarde vast te houden. Ethereum (ETH) was ook een goede store of value tijdens de ICO hype. Toen de markt van ICO’s instortte ging de prijs van ETH mee.”

Pierce begon al erg vroeg met het minen van bitcoin. Dat heeft hem geen windeieren gelegd. Met het verdiende geld is hij flink gaan investeren en ondernemen. In 2013 heeft hij samen met durfkapitalisten Bart en Bradford Stephens het bedrijf Blockchain Capital (BCC) opgericht.

BCC is onder andere verantwoordelijk voor de oprichting van Block.one. Vanuit Block.one werd vervolgens een ICO gelanceerd om EOS te kunnen starten. Pierce heeft dus naast BTC en ETH een voorliefde voor EOS. In welke vorm Pierce nu nog betrokken is bij Block.one is niet helemaal duidelijk.

Pierce: ”Wat we willen bouwen op EOS, kán gewoon nog niet op bitcoin of bijvoorbeeld ethereum. Ik ben groot fan van beide platformen, maar het is op sommige gebieden nog niet snel genoeg. Je kunt EOS zien als de appstore, we willen applicaties bouwen.”

Bitcoin maximalisme

Pierce is van mening dat bitcoin maximalisme de industrie niet vooruit helpt: ”Maximalisten zijn als geloofsfundamentalisten. We zitten nu nog in de experimentele fase, we moeten elkaar aanmoedigen om vooruit te kijken.”

Bij dat vooruit kijken helpt het volgens de ondernemer om voor alles open te staan. Logisch ook, want hij is dus betrokken (geweest) bij verschillende altcoins. Toch ziet hij zichzelf if anything als een bitcoin maximalist. Een beetje vreemd als je bouwt aan andere projecten, maar dat terzijde.

”bullmarkten produceren bullshit”

Blockchain bouwen

Pierce ziet de daling van bitcoin vanaf $20.000 naar bijna $3.000 als een mooi moment om te bouwen. ”In een bullmarkt (wanneer de markt positief is, red.) trekt dat veel bullshitters aan. En die produceren ook onzin.”

Pierce vervolgt: ”De mensen die een hoge prijs interessant vinden zijn alleen bezig met geld verdienen. Die zijn hier voor de verkeerde redenen.” En wie die mensen dan zijn? Dezelfde mensen die het geld binnen harken op Wall Street, zegt Pierce.

”We moeten de industrie schoonvegen,” vervolgt hij. ”De mensen van Wall Street zien deze ongereguleerde markt en kunnen hier dingen doen die in andere industrieën niet kunnen.”

Het tegenovergestelde gebeurt volgens de goedlachse Amerikaan wanneer het marktsentiment minder positief is. Dan is het tijd om te bouwen. En dat is precies wat de meeste cryptoprojecten hebben gedaan de afgelopen maanden.

Interview Brock Pierce

Brock Pierce had nog veel meer te vertellen over bitcoin, EOS, Facebook en de cryptospace als geheel. Hieronder check je het hele gesprek met Bitcoin Magazine.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!