Brock Pierce interview Bitcoin EOS
Interviews » Crypto ondernemer Brock Pierce: ‘Bitcoin is goud 2.0, EOS is de appstore’

Crypto ondernemer Brock Pierce: ‘Bitcoin is goud 2.0, EOS is de appstore’

Brock Pierce is naast een vroege bitcoiner ook een bekende ondernemer in de cryptospace. Zo is hij de mede-oprichter van Block.one, het bedrijf achter blockchainproject EOS. In gesprek met Bitcoin Magazine laat de Amerikaan weten hoe hij over de industrie denkt en waar we volgens hem naartoe gaan.

De voormalig kindacteur ziet bitcoin en andere cryptomunten als echt geld. Maar hij benadrukt dat er nog een hoop werk aan de winkel is. Pierce: ”Bitcoin is goud 2.0, een betere manier om waarde vast te houden. Ethereum (ETH) was ook een goede store of value tijdens de ICO hype. Toen de markt van ICO’s instortte ging de prijs van ETH mee.”

Pierce begon al erg vroeg met het minen van bitcoin. Dat heeft hem geen windeieren gelegd. Met het verdiende geld is hij flink gaan investeren en ondernemen. In 2013 heeft hij samen met durfkapitalisten Bart en Bradford Stephens het bedrijf Blockchain Capital (BCC) opgericht.

BCC is onder andere verantwoordelijk voor de oprichting van Block.one. Vanuit Block.one werd vervolgens een ICO gelanceerd om EOS te kunnen starten. Pierce heeft dus naast BTC en ETH een voorliefde voor EOS. In welke vorm Pierce nu nog betrokken is bij Block.one is niet helemaal duidelijk.

Pierce: ”Wat we willen bouwen op EOS, kán gewoon nog niet op bitcoin of bijvoorbeeld ethereum. Ik ben groot fan van beide platformen, maar het is op sommige gebieden nog niet snel genoeg. Je kunt EOS zien als de appstore, we willen applicaties bouwen.”

Bitcoin maximalisme

Pierce is van mening dat bitcoin maximalisme de industrie niet vooruit helpt: ”Maximalisten zijn als geloofsfundamentalisten. We zitten nu nog in de experimentele fase, we moeten elkaar aanmoedigen om vooruit te kijken.”

Bij dat vooruit kijken helpt het volgens de ondernemer om voor alles open te staan. Logisch ook, want hij is dus betrokken (geweest) bij verschillende altcoins. Toch ziet hij zichzelf if anything als een bitcoin maximalist. Een beetje vreemd als je bouwt aan andere projecten, maar dat terzijde.

”bullmarkten produceren bullshit”

Blockchain bouwen

Pierce ziet de daling van bitcoin vanaf $20.000 naar bijna $3.000 als een mooi moment om te bouwen. ”In een bullmarkt (wanneer de markt positief is, red.) trekt dat veel bullshitters aan. En die produceren ook onzin.”

Pierce vervolgt: ”De mensen die een hoge prijs interessant vinden zijn alleen bezig met geld verdienen. Die zijn hier voor de verkeerde redenen.” En wie die mensen dan zijn? Dezelfde mensen die het geld binnen harken op Wall Street, zegt Pierce.

”We moeten de industrie schoonvegen,” vervolgt hij. ”De mensen van Wall Street zien deze ongereguleerde markt en kunnen hier dingen doen die in andere industrieën niet kunnen.”

Het tegenovergestelde gebeurt volgens de goedlachse Amerikaan wanneer het marktsentiment minder positief is. Dan is het tijd om te bouwen. En dat is precies wat de meeste cryptoprojecten hebben gedaan de afgelopen maanden.

Interview Brock Pierce

Brock Pierce had nog veel meer te vertellen over bitcoin, EOS, Facebook en de cryptospace als geheel. Hieronder check je het hele gesprek met Bitcoin Magazine.

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Volgens deze bitcoin (BTC) pionier gaat de prijs ooit naar $10 miljoen

Marloes van der Scheer

Bitcoin update: onrustige BTC rond $10.340, ‘realized cap’ bereikt nieuw record van $100 miljard

Arnold Hubach

Bitcoin (BTC) boven $10.100. Wat gaat de koers nu doen?

Redactie

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder