Coinbase betaalkaart naar Nederland: Shoppen met Bitcoin (BTC)?

De Amerikaanse cryptobeurs Coinbase komt met een betaalkaart in Nederland. Je kunt straks vanuit je wallet Coinbase betalingen doen met bijvoorbeeld bitcoin (BTC) bij elke winkel die Visa-kaarten accepteert. De andere Europese landen die met de Coinbase betaalkaart aan de slag kunnen zijn Spanje, Duitsland, Frankrijk, Italië en Ierland.

Uitrollen

Volgens CNBC kun je straks gemakkelijk jouw bitcoin, ethereum en litecoin uitgeven in zowel fysieke winkels als webshops. De kaart kwam eerder al uit bij onze buren in het Verenigd Koninkrijk.

Het is onbekend hoeveel gebruikers de kaart precies heeft onder de Britten. Maar de ceo van de Briste afdeling van Coinbase, Zeeshan Feroz, laat in gesprek met CNBC weten dat er vliegensvlug meer dan duizend kaarten zijn uitgegeven.

Coinbase betaalkaart

De Coinbase Cards zijn gekoppeld aan een app. Die app is beschikbaar op zowel Android als de telefoons van Apple. Met dat handige stukje software kun je instellen met welke crypomunten je wil betalen. De betaalkaart is tot stand gekomen in samenwerking met betalingsprovider PaySafe.

Meer dan een beurs

Als grootste cryptobeurs van Amerika is Coinbase constant opzoek naar nieuwe markten om te betreden. De afgelopen jaren hebben ze er geen geheim van gemaakt om steeds meer altcoins te willen accepteren op hun handelsplatform.

Daarnaast zijn dit soort initiatieven in het leven geroepen om het imperium verder uit te bouwen. Voorlopig heeft Coinbase andere partijen als Visa en PaySafe nodig om dit soort stappen te maken. Maar dat kan in de nabije toekomst anders zijn.

De beurs lijkt stappen te zetten naar het worden van een ‘cryptobank’. Een plek waar je gemakkelijk je bitcoin en andere cryptomunten kunt opslaan, maar waar je ze ook in kunt zetten als betaalmiddel. Net zoals jouw eigen bank die services aanbiedt voor euro’s, bijvoorbeeld.

Bitcoin

Coinbase zag vorige maand een flinke piek in de handel in bitcoin op hun platform. Het volume bereikte het hoogste punt in 14 maanden. De handel lijkt dus weer wat aan te trekken.

Een klein dingetje nog: de cryptomunten die je bij Coinbase stalt zijn niet in jouw eigen beheer. Het brengt altijd een risico met zich mee wanneer je jouw zuurverdiende bitcoin bij een beurs laat staan. Als je de private keys niet hebt, zijn het niet jouw bitcoin.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!