coinbase crypto pinpas VISA betaalmarkt
Nieuws » Coinbase betaalkaart naar Nederland: Shoppen met Bitcoin (BTC)?

Coinbase betaalkaart naar Nederland: Shoppen met Bitcoin (BTC)?

De Amerikaanse cryptobeurs Coinbase komt met een betaalkaart in Nederland. Je kunt straks vanuit je wallet Coinbase betalingen doen met bijvoorbeeld bitcoin (BTC) bij elke winkel die Visa-kaarten accepteert. De andere Europese landen die met de Coinbase betaalkaart aan de slag kunnen zijn Spanje, Duitsland, Frankrijk, Italië en Ierland.

Uitrollen

Volgens CNBC kun je straks gemakkelijk jouw bitcoin, ethereum en litecoin uitgeven in zowel fysieke winkels als webshops. De kaart kwam eerder al uit bij onze buren in het Verenigd Koninkrijk.

Het is onbekend hoeveel gebruikers de kaart precies heeft onder de Britten. Maar de ceo van de Briste afdeling van Coinbase, Zeeshan Feroz, laat in gesprek met CNBC weten dat er vliegensvlug meer dan duizend kaarten zijn uitgegeven.

Coinbase betaalkaart

De Coinbase Cards zijn gekoppeld aan een app. Die app is beschikbaar op zowel Android als de telefoons van Apple. Met dat handige stukje software kun je instellen met welke crypomunten je wil betalen. De betaalkaart is tot stand gekomen in samenwerking met betalingsprovider PaySafe.

Meer dan een beurs

Als grootste cryptobeurs van Amerika is Coinbase constant opzoek naar nieuwe markten om te betreden. De afgelopen jaren hebben ze er geen geheim van gemaakt om steeds meer altcoins te willen accepteren op hun handelsplatform.

Daarnaast zijn dit soort initiatieven in het leven geroepen om het imperium verder uit te bouwen. Voorlopig heeft Coinbase andere partijen als Visa en PaySafe nodig om dit soort stappen te maken. Maar dat kan in de nabije toekomst anders zijn.

De beurs lijkt stappen te zetten naar het worden van een ‘cryptobank’. Een plek waar je gemakkelijk je bitcoin en andere cryptomunten kunt opslaan, maar waar je ze ook in kunt zetten als betaalmiddel. Net zoals jouw eigen bank die services aanbiedt voor euro’s, bijvoorbeeld.

Bitcoin

Coinbase zag vorige maand een flinke piek in de handel in bitcoin op hun platform. Het volume bereikte het hoogste punt in 14 maanden. De handel lijkt dus weer wat aan te trekken.

Een klein dingetje nog: de cryptomunten die je bij Coinbase stalt zijn niet in jouw eigen beheer. Het brengt altijd een risico met zich mee wanneer je jouw zuurverdiende bitcoin bij een beurs laat staan. Als je de private keys niet hebt, zijn het niet jouw bitcoin.

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Geloof in bitcoin en koers daalt | Onthulling Satoshi Nakamoto | Impact Bakkt op bitcoin prijs

Fomoflash

Twitter-dochter Square Crypto lijft prominente bitcoin developer in

Wessel Simons

Bitcoin (BTC) rond $10.775, Faketoshi Nakamoto onthult naam en foto

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder