facebook Libra bankcommissie cryptomunt coin nieuws stablecoin
Nieuws » Deze Franse minister ziet de cryptomunt Libra van Facebook niet zitten

Deze Franse minister ziet de cryptomunt Libra van Facebook niet zitten

Facebook heeft vandaag de Libra blockchain en bijbehorende digitale munt Libra onthuld. Met dit nieuwe betaalnetwerk wil Facebook en een consortia aan bedrijven naar eigen zeggen de 1,7 miljard banklozen aan een betaalapp en wallet helpen.

Lees in dit artikel alles over cryptomunt uit de koker van Facebook: Libra

Bruno Le Maire, de Franse minister van Economische Zaken, ziet niet in waarom de Libra een soeverein cq. autonoom betaalmiddel is. Hij vraagt van Facebook “de nodige garanties”. Hij wil niet dat de digitale munt de concurrentie aangaat met centraal uitgegeven valuta zoals de euro en dollar.

Le Maire stelt ook vraagtekens bij het gebruik van de digitale munt. Valt deze niet in handen van criminelen en terroristen?

Hij wil ook nader onderzoek door de centrale banken uit de G7 (bestaande uit de VS, Canada, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië en Japan). Le Maire wil een pakket aan eisen aan Facebook gaan stellen.

‘Schaduwbank’

Bloomberg meldt dat de Duitse politicus Markus Ferber, een Europees parlementslid, vraagtekens heeft. Facebook met ‘meer dan 2 miljard gebruikers’ kan zich ontpoppen als schaduwbank. Wet – en regelgevers moeten zich schrap zetten. Hij zegt: “Multinationals zoals Facebook mogen niet gaan opereren in een paradijs zonder wetten en regels terwijl ze een virtuele munt introduceren”.

Privacy

Een ander bezwaar richt op de consumentendata die Facebook met de digitale munt, app en wallet in handen krijgt. Hoe ziet de Know-Your-Customer-procedure eruit? Krijgt Facebook miljoenen, zelfs miljarden NAW-gegevens in handen?

Wordt deze data vermarkt aan derde partijen zoals adverteerders bijvoorbeeld? Facebook heeft geen goede reputatie als het aankomt op bescherming van persoonlijke data.

In een interview met de Franse nieuwszender Europe 1, zegt Le Maire het volgende:

We have to make sure that there is no risk for the consumer, it is our role as a state to protect consumers.

Bronnen: Europe1 / Beincrypto

crypto kopen 

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Hoppa, Bitcoin weer boven de $10.000!

Fomoflash

Ripple ‘dumpte’ $533 miljoen XRP in 2018, koers hapert in 2019

Wessel Simons

Bitcoin en Libra van Facebook breken cryptodebat open in Amerika

Job Nijsen

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder