ben groetzel bitcoin blockchain singularitynet
Nieuws » Goertzel van SingularityNET: ‘Wij willen AI’s medeleven voor de mens meegeven’

Goertzel van SingularityNET: ‘Wij willen AI’s medeleven voor de mens meegeven’

SingularityNet heeft weinig met cryptocurrency te maken zoals de meeste andere blockchainprojecten. Met dit project wil Ben Goertzel verder bouwen aan zijn toekomstbeeld waar artificial intelligence (AI) het denkwerk over neemt van de mens.

Het is een decentraal platform bedoeld om goede software te ‘kweken’.

Op het Singularity netwerk kunnen AI’s constant met elkaar communiceren in een soort van speeltuin. Daarnaast heeft Goertzel ook een bedrijf die deze stukjes software zo verpakt dat hij het kan verkopen aan bedrijven die opzoek zijn naar specifieke software.

In gesprek met Bitcoin Magazine NL legt Goertzel uit hoe hij de wereld ziet en hoe dit AI project tot stand is gekomen.

Liever het interview bekijken? Scroll dan naar het einde van dit artikel, daar is de video te vinden.

Sophia

Sophia is een sociale robot die erg lijkt op een mens. Voordat SingularityNET tot stand kwam werkte Goertzel aan dit project. Hij was verantwoordelijk voor het brein van de robot, de AI dus.

Goertzel: ”Ik was verantwoordelijk voor de AI van robot Sophia, terwijl mijn collega David Hanson zich bezig hield met de hardware. Al vroeg in ons leven, onafhankelijk van elkaar, waren we er beide van overtuigd dat we naar een harmonieuze singularity (Een scenario van technologische singulariteit, waarin computers de mens voorbij gaan qua intelligentie, red. ) gaan met de mens en AI.”

”Ik zou wel meerde versies van mijzelf willen, waarvan er eentje mens is”

Goertzel: ”Sophia bracht mij waar ik nu ben. SingularityNET is niet alleen bedoeld om robots te voeden met AI. De AI’s kunnen ook gebruikt worden door andere soft- en hardware. We willen die technologische singulariteit zo laten verlopen dat de AI’s medeleven tonen voor de mens. Ze worden namelijk veel slimmer dan wij.”

Goertzel: ”Door blockchain te integreren creëren we een systeem waarin meerdere AI’s over de gehele wereld op een decentrale manier met elkaar kunnen communiceren. Blockchains zijn de manier om de ontwikkelingen niet te laten centraliseren. Je wil voorkomen dat twee regeringen, waarvan er eentje geleid wordt door Trump, en een paar bedrijven alles te zeggen hebben over deze ontwikkelingen.”

De wetenschapper denkt er zelfs aan om zichzelf in een artificial intelligence-vorm te gieten : ”Het lijkt mij wel wat om meerdere versies van mij te hebben. Eentje daarvan is mens, de andere zijn allemaal AI.”

  bitcoin meester  

Interview met Ben Goertzel van SingularityNET

Benieuwd naar de toekomst van artificial intelligence? Check de video met Ben Goertzel.

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Larry Sanger: ‘Op EOS gebaseerd Everipedia moet superieur worden aan Wikipedia’

Arnold Hubach

Crypto 101: Hoe Bitcoin en Ethereum het blockchain-trilemma tegenkomen

Marvin Kroon

Blockchain EOS onder vuur na probleem met dApp, aanvaller maakt $110.000 buit

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder