Google test blockchain technologie van Chainlink, koers schiet ruim 60% omhoog

Google heeft eenmalig de blockchain technologie van Chainlink (LINK) getest. Ze maken een ‘brug’ mogelijk tussen de cloudstructuur van Google en het ethereum (ETH) netwerk. De koers van de utility token LINK is hierop met 60% gestegen in korte tijd. Het is vooralsnog onduidelijk of het een formele samenwerking betreft of een tijdelijk experiment.

Chainlink en Google

Hoe is de plotselinge koersstijging te verklaren? Donderdagmiddag wordt de cryptowereld verrast door een ‘shout-out’ van Google naar Chainlink. Een typisch ‘insiders’ project dat door de massa over het hoofd is gezien.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Google Cloud ontwikkelaar Allen Day legt in een uitgebreide blog uit hoe ontwikkelaars Chainlink kunnen benutten. Centraal staat de communicatie tussen slimme contracten van Ethereum met BigQuery, de cloud machine van Google.

Chainlink fungeert dan als kritisch legoblokje tussen ethereum en BigQuery, die de zware rekenprocessen voor hun rekening nemen.

Het is een gedecentraliseerd oracle netwerk die een verbinding legt tussen ‘nieuwe’, decentrale systemen en oude, private systemen.

En dat heeft voordelen. Zo krijgen bijvoorbeeld gedecentraliseerde applicaties (dApps) toegang tot data buiten de blockchain (‘off-chain’). Dat kan Google zijn, maar ook Paypal of een bank.

Grotere bedrijven op hun beurt zijn minder afhankelijk van gecentraliseerde oracles.

Onlangs is het mainnet van Chainlink live gegaan op het ethereum (ETH) netwerk.

Google test blockchain technologie van Chainlink, koers schiet ruim 60% omhoog

De processen op gedetailleerd niveau ziet het er als volgt uit:

Google test blockchain technologie van Chainlink, koers schiet ruim 60% omhoog

Hoe werkt het op detailniveau?

Volgens Google kan de oracle tussen BigQuery en Chainlink op drie manieren worden gebruikt:

Chainlink (LINK) koers

De koers van Chainlink is vandaag met 64% in de lucht geschoten. De huidige prijs is $1.84. Op 24 mei werd een voorlopig hoogtepunt bereikt met een koers van $1.32. Door het nieuws van vandaag is een koersniveau van $2 per LINK in zicht.

De ethereum koers profiteert tot nu toe niet van dit nieuws.

Google test blockchain technologie van Chainlink, koers schiet ruim 60% omhoog

LINK koers afgelopen maand (bron: Messari.io)

Bronnen: Google Cloud / CCN

Lees meer over:
ChainlinkEthereumGoogle

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...