chainlink ethereum eth blockchain mainnet

Chainlink zet haar mainnet ‘live’ op ethereum blockchain

Het mainnet van Chainlink is gelanceerd op de ethereum (ETH) blockchain. Chainlink is de ontwikkelaar van een gedecentraliseerd oracle netwerk. Het doel is om een verbinding te maken tussen smart contracts van het ethereum netwerk en ‘oude’ systemen van Paypal of een bank. Door de connectie van ‘oud’ en ‘nieuw’ ontstaan een aantal (schaalbaarheids) voordelen.

bitcoin meester

Chainlink

Chainlink ziet zichzelf als het eerste gedecentraliseerde orakelnetwerk; slimme contracten die veilige toegang tot externe gegevens, off-chain betalingen en andere API-mogelijkheden bieden.

Het biedt een oplossing voor het onderstaande probleem: data uit ‘oude’ IT-systemen bereiken niet de informatie van publieke blockchain en vice versa.

Dit moet resulteren in een versleutelde verbinding van de smart contracts met elke mogelijke andere input vanuit bijvoorbeeld Paypal of een bank.

In het onderstaande schema wordt iets duidelijker wat Chainlink doet. Het is in feite een koppeling tussen oude en nieuwe betaalsystemen.

In deze Coin Highlight zijn we diep ingegaan op de technologie van Chainlink

Chainlink en ethereum

Met de lancering draait het decentrale netwerk op verschillende, onafhankelijke ‘nodes’, ook wel knooppunten in het netwerk genoemd. Naar eigen zeggen heeft het netwerk drie, verschillende security audits doorlopen.

Ook interne schaalbaarheids – en stresstesten zijn succesvol afgerond, zo meldt de firma.

Bronnen: Chainlink

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!