chainlink ethereum eth blockchain mainnet
Nieuws » Chainlink zet haar mainnet ‘live’ op ethereum blockchain

Chainlink zet haar mainnet ‘live’ op ethereum blockchain

Het mainnet van Chainlink is gelanceerd op de ethereum (ETH) blockchain. Chainlink is de ontwikkelaar van een gedecentraliseerd oracle netwerk. Het doel is om een verbinding te maken tussen smart contracts van het ethereum netwerk en ‘oude’ systemen van Paypal of een bank. Door de connectie van ‘oud’ en ‘nieuw’ ontstaan een aantal (schaalbaarheids) voordelen.

Chainlink

Chainlink ziet zichzelf als het eerste gedecentraliseerde orakelnetwerk; slimme contracten die veilige toegang tot externe gegevens, off-chain betalingen en andere API-mogelijkheden bieden.

Het biedt een oplossing voor het onderstaande probleem: data uit ‘oude’ IT-systemen bereiken niet de informatie van publieke blockchain en vice versa.

Dit moet resulteren in een versleutelde verbinding van de smart contracts met elke mogelijke andere input vanuit bijvoorbeeld Paypal of een bank.

In het onderstaande schema wordt iets duidelijker wat Chainlink doet. Het is in feite een koppeling tussen oude en nieuwe betaalsystemen.

In deze Coin Highlight zijn we diep ingegaan op de technologie van Chainlink

Chainlink en ethereum

Met de lancering draait het decentrale netwerk op verschillende, onafhankelijke ‘nodes’, ook wel knooppunten in het netwerk genoemd. Naar eigen zeggen heeft het netwerk drie, verschillende security audits doorlopen.

Ook interne schaalbaarheids – en stresstesten zijn succesvol afgerond, zo meldt de firma.

Bronnen: Chainlink

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) fraude | Oplichters stelen $230.000 aan BTC | Deze 4 altcoins presteren beter dan BTC

Fomoflash

Bitcoin (BTC) op $10.065 , Ronaldo en Messi verdienen minder dan BTC miners

Robin Heester

Oplichters stelen $230.000 aan Bitcoin door zich voor te doen als helpdesk

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder