chainlink ethereum eth blockchain mainnet
Nieuws » Chainlink zet haar mainnet ‘live’ op ethereum blockchain

Chainlink zet haar mainnet ‘live’ op ethereum blockchain

Het mainnet van Chainlink is gelanceerd op de ethereum (ETH) blockchain. Chainlink is de ontwikkelaar van een gedecentraliseerd oracle netwerk. Het doel is om een verbinding te maken tussen smart contracts van het ethereum netwerk en ‘oude’ systemen van Paypal of een bank. Door de connectie van ‘oud’ en ‘nieuw’ ontstaan een aantal (schaalbaarheids) voordelen.

  bitcoin meester  

Chainlink

Chainlink ziet zichzelf als het eerste gedecentraliseerde orakelnetwerk; slimme contracten die veilige toegang tot externe gegevens, off-chain betalingen en andere API-mogelijkheden bieden.

Het biedt een oplossing voor het onderstaande probleem: data uit ‘oude’ IT-systemen bereiken niet de informatie van publieke blockchain en vice versa.

Dit moet resulteren in een versleutelde verbinding van de smart contracts met elke mogelijke andere input vanuit bijvoorbeeld Paypal of een bank.

In het onderstaande schema wordt iets duidelijker wat Chainlink doet. Het is in feite een koppeling tussen oude en nieuwe betaalsystemen.

In deze Coin Highlight zijn we diep ingegaan op de technologie van Chainlink

Chainlink en ethereum

Met de lancering draait het decentrale netwerk op verschillende, onafhankelijke ‘nodes’, ook wel knooppunten in het netwerk genoemd. Naar eigen zeggen heeft het netwerk drie, verschillende security audits doorlopen.

Ook interne schaalbaarheids – en stresstesten zijn succesvol afgerond, zo meldt de firma.

Bronnen: Chainlink

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

BTC boven $11.400 | VeChain & Walmart | LTC geaccepteerd bij één miljoen hotels

Fomoflash

BM Nieuwsupdate #0: Bitcoin, VeChain, Facebook Libra, FATF en meer

Redactie

Er zijn nu meer dan 5000 Bitcoin ATMs geïnstalleerd over de hele wereld

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder

Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.