bitcoin koers BTC prijs weerstand update crypto

Hard Core Fund stelt 50 Bitcoin ($450.000) beschikbaar voor ontwikkelaars

Volgens durfkapitalist Dovey Wan van Primitive Ventures is de financiering van de ontwikkeling van bitcoin (BTC) een van de moeilijkste zaken in het ecosysteem.

Om een handje te helpen met de ontwikkeling van bitcoin heeft Wan 50 BTC bij elkaar gesprokkeld. Dat is op het moment van schrijven ongeveer $450.000.

Hard Core Fund

Wan is in samenwerking met Pan Zhibiao (voormalig Bitmain) in 2018 een non-profitorganisatie genaamd Hard Core Fund gestart.  Met dat fonds worden bitcoin ontwikkelaars geholpen. De twee gelukkige tot nu toe zijn Luke Dashjr en Ben Woosley.

Woosley geeft tegenover Coindesk aan elke maand een factuur te kunnen sturen naar Hard Core Fund. In de mail moet hij uitleggen wat hij de afgelopen maand heeft gedaan. Zo kan hij op een soort van freelance basis full-time aan bitcoin bouwen.

Het is dus geen vrijblijvend budget, je moet als ontwikkelaar jezelf elke maand verantwoorden voor je factuurtje.

Te weinig bitcoin developers

Wan: ”Op het moment zijn er, je gelooft het niet, minder dan tien full-time bitcoin developers. We willen meer onafhankelijke ontwikkelaars financieren.” Na het rondgaan met de pet heeft het fonds nu dus $450.000 beschikbaar voor ontwikkelaars.

Het is een nobel streven om meer ontwikkelaars aan bitcoin te laten bouwen, maar er zijn natuurlijk meer ontwikkelaars dan Wan zegt. Zeker als je kijkt naar de mensen achter wallets of hele bedrijven als Blockstream.

Wan denkt dat bedrijven als Microsoft in de toekomst ook mee gaan betalen aan de ontwikkeling van bitcoin. Jack Dorsey, de ceo van Twitter en Square, heeft eerder deze maand zijn eerste full-time bitcoiner aangenomen bij Square Crypto.

Meedingen

Wanneer ontwikkelaars gebruik willen maken van het Hard Core Fund dan moet je wel van goede huizen komen. Wan: ”We zoeken naar iemand die de architectuur van bitcoin écht begrijpt. Je moet de bestaande problemen zien en kunnen oplossen.”

Daarnaast is het van belang dat je je kennis ook kunt overdragen als trainer en/of mentor. Je moet dus naast een absolute kenner van bitcoin ook in staat zijn om anderen te helpen met bouwen.

Er zitten volgens ontwikkelaar Woosley ook nadelen aan fondsen: ”We willen groepsdenken of vooroordelen voorkomen. Daarom zijn diverse financieringsmodellen het beste.”

Het is dus te hopen dat partijen met een zak met geld het goede voorbeeld van Dorsey en ook het Hard Core Fund volgen.

Mis niks meer!

Invalid email address