JP Morgan start test met cryptomunt JPM Coin op zakelijke markt

JP Morgan gaat haar cryptomunt JPM Coin testen bij enkele zakelijke klanten. Door middel van blockchaintechnologie moeten (internationale) zakelijke geldoverschrijvingen sneller verwerkt zijn. Ook het ‘verwerken’ van obligaties en commodities staat op de agenda.

Umar Farooq, verantwoordelijk voor digitale assets binnen de investeringsbank, maakt dit bekend aan persbureau Bloomberg Japan. In eerste instantie richt de oplossing zich op de zakelijke markt.

De cryptomunt is dit voorjaar onthuld. De uitgifte ervan gaat via de ‘in house’ blockchain Quorum. Dit is een private variant van de open source smart contracts van ethereum.

Stablecoin JPM Coin

Net zoals de Libra cryptomunt van Facebook is de JPM Coin een stablecoin. De waarde ervan is gedekt door de waarde van fiat geld zoals –  in dit geval – de Amerikaanse dollar. In juli gaat de bank deze dekking storten, iets wat op Quorum geregistreerd is.

Een bedrijf dat de JPM Coin ontvangt, kan deze omzetten in Amerikaanse dollars. JP Morgan wil deze later in 2019 uitbreiden naar andere valuta zoals de Britse Pond, de euro en de yen.

Farooq meldt aan Bloomberg:

‘De technologie is erg goed, maar het vergt tijd in termen van licentieverlening en goedkeuring. Het vergt veel uitleg aan wet – en regelgevers’.

Ook bij het verwerken van transacties rondom obligaties en commodities wil JP Morgan deze blockchaintechnologie gaan inzetten.

Onlangs heeft JP Morgan ook een vacature voor een bitcoin en lightning network specialist opengesteld.

Lees ook:

bitcoin kopen

 

 

 

https://bitcoinmagazine.nl/2019/02/analyse-waarom-jpm-coin-van-jp-morgan-goed-nieuws-is-voor-crypto/

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!