Opera cryptowallet iOS android

iPhone bezitters krijgen nu ook cryptowallet via Opera browser

Opera lanceert haar Opera Touch browser voor iOS, het mobiele besturingssysteem van Apple. Op deze manier krijgen bezitter van een iPhone en iPad een geïntegreerde cryptowallet tot hun beschikking. Met de wallet zijn ERC20 tokens, stablecoins en non-fungible tokens (NFT) op te slaan.

Ethereum en Web 3

Web 3 is een overkoepelende term voor een reeks van cryptomunten, blockchains en decentrale applicaties (dApps). Je kunt het zien als een nieuw Decentraal Internet.

Een van de huidige pijlers van Web 3 is het open protocol ethereum (ETH). Met dit platform zijn peer-to-peer transacties (in ether) en kunnen decentrale applicaties (dApps) ontwikkeld worden.

Met de wallet kun je ERC20 tokens, stablecoins en non-fungible tokens (NFT) opslaan. Ook kun je bijvoorbeeld vanuit de browser betalen voor een game dApp bijvoorbeeld.

Opera wil graag dé interface worden van Web 3.

“Opera is nu ruim één jaar actief in de crypto industrie. Met onze browser willen we het laagdrempeliger maken om decentrale apps te gebruiken. De drempel is nu te hoog.

Charles Hamel van Opera

Over Opera

Opera is in 1995 opgericht in Noorwegen en telt circa 350 miljoen gebruikers wereldwijd. Een van de speerpunten is dienstverlening voor de crypto industrie. Zo biedt het bedrijf de cryptowallet al aan voor Android, Windows, Mac en Linux. Opera is genoteerd op de Amerikaanse techbeurs NASDAQ onder de ticker OPRA.

bitcoin kopen

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!