Pomp: ‘Bitcoin (BTC) is $100.000 aan het einde van 2021’

Bitcoin (BTC) gaat volgens Anthony Pompliano aka Pomp relatief snel naar een prijs van $100.000. Pomp is mede-oprichter en partner bij Morgan Creek Digital. Daarnaast heeft hij een podcast genaamd Off The Chain.

Voorspellen

In 2018 voorspelde Pomp de val naar $3.000 nog. Hij kreeg daar in ieder geval gelijk in. Pompliano ziet de vraag steeds verder groeien.

De podcaster voorziet een toename van de interesse bij institutionele beleggers. Ook de aanvragen voor een Bitcoin ETF moeten de vraag naar bitcoin vergroten. En natuurlijk de bitcoin halvening in 2020. De block reward van bitcoin gaat dan van 12.5 BTC naar 6.25 BTC. Er komt dan dus de helft minder bitcoin op de markt per tien minuten dan nu het geval is.

Het is geen geheim dat ik ontzettend positief ben over de toekomst avn bitcoin. Mijn prijsdoelen zijn nu bekend. De tijd gaat het leren of ik gelijk had of niet.

Pomp

Geen bitcoin bubbel?

Een andere positieveiling in de wereld van bitcoin is Thomas Lee. Hij vraagt zich op Twitter het volgende af: Wanneer bitcoin opnieuw een all-time-high aantikt binnen dit jaar, was de vorige run omhoog dan wel een bubbel?

Tom Lee voorspelde in april nog een bitcoin prijs van $14.000 op korte termijn.

Rollercoaster

Mochten we echt weer naar een nieuwe recordprijs van bitcoin gaan, dan kan dat wel eens bijzonder snel gebeuren. Tijdens de volgende run naar boven ging het namelijk ook ontzettend snel.

In onderstaande tweet zijn de getallen op een rijtje gezet. Tijdens de run vanaf november 2017 tot aan december 2018 gingen er veel grenzen kort op elkaar aan.

De grootste uitschieter was de sprong van $18.000 naar $19.000. Daar deed BTC slechts drie (!) minuten over.

Als de toekomst weer zoiets in petto heeft voor ons dan wordt het een leuk jaar voor bitcoiners. Uiteraard zijn deze voorspellingen vooral leuk om over te speculeren, het is niet bedoeld als investeringsadvies.

Na de rush in 2018 verloren eigenlijk alle cryptomunten een groot deel van hun waarde. Wanneer de weg naar $20.000 wordt ingeslagen is het natuurlijk geen garantie dat het daar ook boven blijft.

De geschiedenis wijst uit dat het koersverloop bijzonder volatiel is. En dat zal het voorlopig ook nog wel blijven.

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!