binance dex raven protocol
Nieuws » Raven Protocol (RAVEN) houdt crowdfunding op Binance DEX

Raven Protocol (RAVEN) houdt crowdfunding op Binance DEX

Binance kan het platform zijn voor weer een nieuw verdienmodel in de cryptospace: een tokensale op de Binance ‘DEX’. Na initial coin offerings (ICO) en initial exchange offerings (IEO) hebben we dus een nieuwe crowdfunding methode.

Het team achter Raven Protocol laat weten een token sale te gaan houden op de Binance DEX. De ‘decentrale exchange’ wordt gerund door 11 nodes die gelinkt zijn aan de cryptobeurs.

Geen echte ICO

Er is 10 miljard RAVEN beschikbaar, terwijl er ‘slechts’ 300 miljoen van de cryptomunten beschikbaard wordt gesteld voor de verkoop. Om mee te doen heb je, uiteraard, de eigen coin van Binance nodig. Per Binance Coin (BNB) ontvang je ongeveer 20.000 tokens uit de sale.

Dat komt neer op een limiet van $500.000 voor de gehele verkoop. Het is dus een kleine verkoop in vergelijking met de grote jongens in de cryptospace.

Niet decentraal

Om mee te doen tijdens de verkoop van Raven Protocol moet je wel voldoen aan de eisen van de ‘decentrale exchange’ van Binance. Je moet het standaard Know-Your-Customer traject doorlopen. Deelnemers moeten dus hun identiteit delen.

Niet Binance

In een blogpost benadrukt het team achter de tokensale dat het hun eigen idee is: ”Dit is niet in het leven geroepen door Binance, Binance Chain of de Binance DEX”. Alle elf nodes op het netwerk hebben ingestemd met deze verkoop.

Deze ‘Initial Dex Offering’ is dus weer een nieuwe vorm voor projecten om geld op te halen. Het is even afwachten hoe het uit gaat pakken, maar het lijkt weer wat nieuws voor het ecosysteem van Binance.

Dit nieuws komt naar buiten kort nadat Binance bekend heeft gemaakt flink te (moeten) gaan snijden in de cryptomunten die worden aangeboden in Amerika.

Met de huidige druk op Binance om zich aan de regeltjes te houden in de Verenigde Staten is het logisch dat Raven benadrukt dat zij degene zijn die de token sale houden.

Maar de vraag is: hoe reageren de waakhonden in Amerika wanneer ze zien dat deze ‘decentrale exchange’ eigenlijk volledig in handen is van Binance?

We gaan zien hoe dit afloopt. Voorlopig gaat RAVEN op 17 juni in de verkoop. Die verkoop stopt de volgende dag of wanneer er een half miljoen dollar is opgehaald.

Bron: Decrypt

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Hoppa, Bitcoin weer boven de $10.000!

Fomoflash

Uitspraken Trump positief voor BTC | BITCOIN flink omlaag | Shell investeert in blockchainstartup

Fomoflash

Binance ceo: ‘Retail beleggers bepalend bij groei bitcoin in 2019’

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder