Nieuws » Ripple (XRP) sluit deal met zeven banken voor ‘Tikkie van Japan’

Ripple (XRP) sluit deal met zeven banken voor ‘Tikkie van Japan’

Ripple (XRP) en de Japanse samenwerkingspartner SBI Group sluiten een deal met zeven Japanse banken. De banken investeren in Money Tap, een betalingsplatform aangedreven door de blockchaintechnologie van Ripplenet. Het is te kenschetsen als een variant op de mobiele app Tikkie.

Het onderzoekscentrum XRP zegt er dit over op Twitter.

Money Tap en Tikkie

Eerder hebben dertien andere Japanse banken in Money Tap geld gestoken. De nieuwe deal geeft het project nieuw elan, omdat een vroege partner (Resona Bank) in een eerder stadium uit het project is gestapt. Ripple ziet Japan als springplank voor de rest van Azië.

Wat is Money Tap? Deze banken gaan de app accepteren als betaalmethode. Met dit gezamenlijke product gaan betalingen van yen naar yen “instant” via de xCurrent technologie van Ripple.

Gebruikers kunnen elkaar cash sturen via hun 06-nummer of een QR code. Het is in die zin vergelijkbaar met de mobiele app Tikkie, een dienst van de ABN AMRO. De app werd in oktober vorig jaar gelanceerd. Voordelen zijn onder meer: lagere transactiekosten, waardoor ook lagere bedragen voor banken betaalbaar zijn.

xCurrent

In tegenstelling tot xRapid maakt xCurrent géén gebruik van de XRP cryptomunt. xCurrent maakt communicatie mogelijk tussen bancaire systemen.

De software is gebouwd rond het zogenaamde Interledger Protocol (ILP). Dit is een open protocol die in verbinding maakt tussen blockchain en betaalnetwerken.

bron afbeelding: Coinrivet

Ripple (XRP) koers

Ook de koers van XRP is afgelopen dagen gezakt richting $0,4 onder het geweld van bitcoin (BTC). XRP startte het jaar met $0,35.

XRP koers in 2019 (bron: Messari.io)

Bronnen: SBI Group / Ethereumworldnews

Disclaimer: de auteur van dit artikel bezit cryptomunten. 

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) op $9.535 (-12%), cryptomarkt daalt $100 miljard in één week

Wessel Simons

Bitcoin (BTC) analyse: gaat de koers richting $11.400?

John van Meer

Bitcoin (BTC) door $11.000 na uitspraken Witte Huis, altcoins herstellen

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder