Ripple XRP Ripplenet Brazilië
Nieuws » Ripple (XRP) breidt uit in Brazilië, ‘Ripplenet groeit door’

Ripple (XRP) breidt uit in Brazilië, ‘Ripplenet groeit door’

Ripple (XRP) breidt haar activiteiten uit in Brazilië. Inmiddels heeft Ripple diverse financiële instellingen in het Latijns Amerikaanse aan zich weten te binden. Naar eigen zeggen worden er wereldwijd twee tot drie instellingen per week aan Ripplenet toegevoegd.

Ripplenet

RippleNet is een betalingsnetwerk gericht op financiële instellingen en betaalproviders. Ripple wil grensoverschrijdende betalingen sneller en goedkoper maken voor banken en bedrijven. In tegenstelling tot  bijvoorbeeld bitcoin is de governance van de blockchain centraal geregeld.

Naar eigen zeggen zijn er 200 klanten aan Ripplenet verbonden. In het onderstaande schema wordt duidelijk wat Ripplenet inhoudt. XRP heeft twee functies: allereerst als betaalmiddel zonder derde partij, net zoals bij bitcoin of litecoin het geval is.

Echter, bij de meeste partnerships wordt XRP als ‘brug’ ingezet en is er ‘gewoon’ sprake van fiat geld. XRP is dan een “brug” tussen bijvoorbeeld de euro en de reais, de munt van Brazilië.

In het Latijns-Amerikaanse land zijn er een aantal partnerships gesloten zoals met de bank Santander. De Braziliaanse vestiging heeft meer dan negen miljoen klanten.

Ook betaalprovider BeeTech (ruim 150.000 klanten) maakt gebruik van Ripplenet en geldt als uitdager in de markt van geldoverschrijvingen. Ook sectorgenoot Banco Rendimento is aangesloten op Ripplenet.

Fintech-ondernemer Luiz Antonio Sacco gaat het kantoor leiden.

Groei

Ripple voegt naar eigen zeggen wekelijks gemiddeld twee tot drie nieuwe financiële instellingen toe aan RippleNet. Het aantal transacties op het netwerk was in kwartaal één van 2019 groter dan in de vergelijkbare periode in 2018. Naast Brazilië richt het bedrijf uit Seattle zich ook op landen als Chili, Peru en Argentinië.

XRP koers

De cryptomunt XRP van Ripple heeft minder weten te profiteren van de bitcoin (BTC) opmars dit jaar. Niettemin stijgt XRP gestaag door.

Op 1 januari stond XRP op $0,351. De koers op moment van schrijven is $0,391, een stijging van 11% dit jaar. Op 30 mei dit jaar is het voorlopig hoogtepunt met $0,45.

Op 4 januari 2018 had XRP met $3,84 een voorlopig koersrecord te pakken, ca. 90% dan het huidige koersniveau.

XRP koers in 2019 (bron: Messari.io)

 

Bron: Ripple

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) fraude | Oplichters stelen $230.000 aan BTC | Deze 4 altcoins presteren beter dan BTC

Fomoflash

Ripple gebruikt door Thaise bank, maar XRP token niet

Arnold Hubach

Ben Woldring: ‘Blockchain brengt bedrijven samen en lost gemeenschappelijke problemen op’

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder