eos blockchain weiss ratings
Nieuws » Weiss Ratings verlaagt score cryptomunt EOS vanwege “centralisatie”

Weiss Ratings verlaagt score cryptomunt EOS vanwege “centralisatie”

Weiss Ratings geeft cryptomunt EOS een lagere score in haar benchmark dan voorheen. De onderzoekers vinden dat de blockchain “serieuze problemen met centralisatie” heeft. Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Ripple (XRP) scoren op het onderdeel ‘technologie en adoptie’ met een “A” score beter. EOS krijgt een “A-” op dat onderdeel.

Weiss Ratings over EOS

Weiss Ratings vindt dat de cryptomunt “centralistische trekken” vertoont. Voor hen het evenement van vorige week, waarbij het sociale netwerk VOICE is aangekondigd, daarvan een bevestiging. Het is namelijk Block.One, het ‘bedrijf’ achter EOS, die het event runde.

Ethereum weer boven EOS

Een opvallende koerswijziging omdat EOS – samen met Ripple (XRP) – in februari nog door Weiss hoger werd ingeschaald dan bitcoin (BTC). De score was destijds “A”, de hoogst mogelijke score. De onderzoekers zagen het protocol als een serieuze uitdager van ethereum als ‘ruggengraat van het Nieuwe Internet’.

Een zwaarwegende variabele is ‘technologie en adoptie’. Daarin scoren Bitcoin, Ethereum en Ripple nu met een “A” score beter. EOS, Litecoin en Cardano moeten zich met respectievelijk een A-, B+ en B+ zich meer bewijzen.

bron: Weiss Ratings

EOS hanteert een ander consensus model dan bijvoorbeeld ethereum. In het ‘delegated-proof-of-stake model’ zijn er een kleiner aantal actoren betrokken bij het valideren en verifiëren van de transacties op het netwerk.

Ook Cardano (ADA) moet zich bewijzen

De volgende cryptomunt die zich volgens Weiss moet bewijzen is Cardano (ADA). Zij claimen een decentrale proof-of-stake (PoS) blockchain te bouwen:

‘Het is nu aan ADA om een écht decentraal PoS blockchain te lanceren. No pressure.’

VOICE

Block.One steekt $150 miljoen in het nieuwe sociale netwerk VOICE. Het moet het ‘eerlijkste distributiemodel ter wereld’ worden. aldus Dan Larimer, het brein achter het consensusmodel van EOS, Steemit en Bitshares.

Gebruikers ontvangen dagelijks enkele VOICE-tokens en kunnen meer tokens verdienen door aansprekende content te delen. De tokens zijn vervolgens weer in te zetten om eigen content te promoten.

De token wordt niet verhandeld op een cryptobeurs of gemined. De functie is die van een utility token, beperkt tot het platform zelf. Larimer: ‘Zodra je deelneemt, verdien je’.

Afbeelding: Flickr.com

crypto kopen 

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

EOSFinex opent op 30 juli, nieuwe decentrale exchange Bitfinex

Arnold Hubach

Gerucht: Cardano (ADA) binnen drie maanden naar gedecentraliseerder netwerk

Arnold Hubach

Bitcoin (BTC) kruipt omhoog, maar LTC, EOS, ADA, IOTA en ZEC stijgen harder

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder