Nieuws » Block.One (EOS) steekt $150 miljoen in sociaal netwerk VOICE

Block.One (EOS) steekt $150 miljoen in sociaal netwerk VOICE

Block.One heeft maar liefst $150 miljoen uitgetrokken om VOICE, het nieuwe sociale netwerk, te bouwen. Dat vertelt ceo Brendan Blumer aan The Block Crypto. Meer details worden bekend na de aankondiging van 1 juni door het moederbedrijf achter EOS.

  bitcoin meester  

Block.One en VOICE

Het uitrollen van het platform heeft minstens één jaar in beslag genomen, aldus Blumer. Inmiddels is er een bètaversie beschikbaar. Gebruikers kunnen zich hiervoor aanmelden.

Volgens Block.One gaan echte mensen en géén bots het platform. Onlangs is bekend geworden dat 75% van de transacties van EOS dApps bots zijn.

Block.One heeft voor VOICE een speciaal authenticatieproces ontworpen om nieuwe gebruikers te ‘onboarden’. Daarvoor wordt een Know-your-Customer en Anti-Money Laundering procedure voor doorlopen.

Tokenmodel

Volgens CTO Dan Larimer moet VOICE het ‘eerlijkste distributiemodel ter wereld’ worden. Gebruikers ontvangen dagelijks enkele VOICE-tokens en kunnen meer tokens verdienen door aansprekende content te delen. De tokens zijn vervolgens weer in te zetten om eigen content te promoten.

De token wordt niet verhandeld op een cryptobeurs of gemined. De functie is die van een utility token, beperkt tot het platform zelf. Larimer: ‘Zodra je deelneemt, verdien je’.

VOICE is ook zo gepositioneerd dat het dient als een ‘gateway’ naar het Block.One en EOS ecosysteem.

ICO

Block.One heeft in 2017 met de Initial Coin Offering van EOS ruim $4 miljard opgehaald bij private en particuliere beleggers. Persbureau Bloomberg meldde eerder dat de firma nog $3 miljard in kas heeft, waaronder een grote voorraad bitcoin (BTC).

Kik en SEC

De functie van een token op een platform ligt zeer gevoelig in de VS, ook het thuisland van Block.One.

Deze week in het nieuws: De U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) klaagt sociaal media netwerk Kik Interactive aan, voor het ophalen van $100 miljoen middels een Initial Coin Offering (ICO). De Amerikaanse beurswaakhond zegt dat er sprake is van niet-geregistreerde effecten.

Volgens experts kan deze zaak enkele jaren duren voordat er een bindende uitspraak is.

Bron: The Block Crypto

crypto kopen 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

JP Morgan start test met cryptomunt JPM Coin op zakelijke markt

Wessel Simons

Deze altcoin steeg harder dan bitcoin (BTC) in de maand juni: +65%

Wessel Simons

Binance Coin verkrijgbaar in India, nieuw koersrecord voor cryptomunt BNB

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder

Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.