barendregt bitpay bitcoin interview
Interviews » Barendregt van BitPay: ‘Bitcoin heeft veel voordelen tegenover traditioneel geld’

Barendregt van BitPay: ‘Bitcoin heeft veel voordelen tegenover traditioneel geld’

BitPay is al sinds 2011 actief bezig om betaalopties te bieden op talloze platformen. Met BitPay kun je als verkoper gemakkelijk bitcoin en bitcoin cash accepteren zonder dat je zelf in cryptomunten krijgt betaald.

In een interview met Bitcoin Magazine NL legt Max Barendregt uit waar zijn werkgever voor staat.

Liever alleen kijken en luisteren? Onderaan het artikel vind je het gehele interview in de vorm van een video. 

Bitcoin accepteren zonder bitcoin te willen

Barendregt: ”BitPay is de grootste blockchain betalingsprovider. Wat we doen is simpel: We laten mensen bitcoin accepteren, zonder dat zij zichzelf blootstellen aan de volatiliteit en het veilig opslaan van hun cryptomunten.”

BitPay verricht binnen het ecosysteem een zelfde soort functie als bijvoorbeeld PayPal dat doet. Je kunt eenvoudig PayPal en BitPay integreren om zo gemakkelijk betalingen te accepteren.

In de praktijk betaalt de klant dus met bitcoin, die wordt vervolgens omgezet naar de munt die de verkoper wil hebben. Een logische derde partij in een wereld waar men juist af wil van dit soort tussenstappen.

Je kunt natuurlijk zelf bitcoin accepteren en je eigen betalingsverkeer managen, maar dat is niet voor iedereen mogelijk. Het is nog niet erg toegankelijk. Dat geeft partijen als BitPay de kans in dat gat te springen.

“Blockchain en bitcoin gaan niet meer weg”

Money 20/20

Barendregt: ”We zijn er erg trotst op dat we vorig jaar $1.3 miljard aan betalingen hebben verwerkt. Als je om je heen kijkt op dit evenement zijn we een hele kleine speler.” Daarmee doelt Barendregt op de ‘concurrenten’ op het Money 20/20 evenement. Waar alle grote betalingsproviders en banken aanwezig zijn.

Barendregt: ”Maar als je kijkt naar de blockchain industrie en hoe jong die is: dan zijn we best trotst op ons volume. Veel van die partijen als banken en andere financiële dienstverleners staan open om te praten. Sterker nog: ze willen graag met ons praten. Ze weten dat blockchain niet weg gaat en dat bitcoin gekomen is om te blijven.”

Volgens Barendregt weet men in de ‘oude’ financiële wereld echter nog niet hoe er mee om te gaan. Maar ze bieden weldegelijk een luisterend oor om te horen hoe het er in de industrie aan toe gaat.

Barendregt: ”Bitcoin is zeker een betaalmiddel. Het heeft natuurlijk veel voordelen tegenover bijvoorbeeld een betaling met creditcard. Een transactie kan niet meer worden teruggedraaid en is grenzeloos.”

Check de rest van ons gesprek in onderstaande video!

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

BM Nieuwsupdate: Bitcoin Maximalisten kopen ERC20-token, Satoshi en meer

Redactie

Bitcoin op $10.125, Chinese BTC miners verliezen hardware door heftige regenval

Robin Heester

Bitcoin handelsvolume bij OTC-desk Kraken sterk gegroeid

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder