bitcoin moon update

Bitcoin Analyse: BTC boven $10.000. Hebben we de dalingen gehad?

Bitcoin (BTC) is na de low van $9.100 weer opgeveerd tot boven de grens van $10.000. Waar kunnen we nu de meeste resistance en support verachten voor bitcoin?

Bitcoin weekly

We beginnen zoals gewoonlijk met het weekly timeframe. We zien dat er een weekly support is op $9.100 dollar en dat we een sterkere resistance zone hebben van $10.200  tot aan $10.600. Daarnaast hebben we een weekly high van $9.880 behaald op de bitmex chart.

Ook hebben we vooralsnog een higher weekly low gemaakt. Deze bevindt zich rond de $9.350. $250 dollar hoger dan de sterke weerstand op $9.100. Het is heel goed mogelijk dat we nu een korte consolidatie periode ingaan, voordat we verder gaan stijgen.

In onderstaande grafiek vind je nog wat extra informatie.

Bitcoin Weekly Chart AB
De wekelijkse grafiek van bitcoin

Daily chart

Op de daily chart zien we ook wat interessants gebeuren we kunnen eventueel een double bottom krijgen, wat betekent dat we vanaf daar verder zouden gaan stijgen.

Dit speelt vooralsnog uit. Maar let op, dit kan ook zomaar een fakeout zijn. Als we kijken naar support en resistance zones, dan blijft $9.100 een sterk weekly support level.

Daarbij komt ook nog eens dat we een prima daily supportlevel hebben welke ligt tussen $9.360 en $9.380. Als je naar de onmiddellijke resistance kijkt komt $9.800 om de hoek. Breken we die, dan is het goed mogelijk dat we $10.000 gaan testen. Dat is dan uiteindelijk weer een stijging van zo’n $900 binnen een week.

Dat geeft aan hoe volatiel de markt nog is. Stijgingen en dalingen van 10%+ procent in een week is in ieder geval niet stabiel te noemen. Maar dat hoor bij een relatief nieuwe markt.

Daarnaast hebben we nog de 100 MA en 100 EMA die respectievelijk op $8.797 en $8.937 liggen. Dit zou, mochten we door het weekly support zakken, ook nog een bounce kunnen opleveren. Voor extra info zie bijgevoegde chart.

bitcoin daily BM
Dagelijkse bitcoin grafiek

4 hour chart

En dan pakken we er nu nog een kleiner timeframe bij: de 4 hour chart.

Als we inzoomen op de 4 hour chart, kijken we naar een support die ligt rond de $9.570  en een resistance op $9.830. Dit zijn de 4 hour resistance en support levels.

Ook zien we een 100 EMA en 100 MA die op 4 hour chart boven ons liggen, namelijk rond de $10.000 grens (zie onderstaande grafiek). Als we kijken naar de afgelopen dagen zit bitcoin weer even in de lift.

Of dat dit tijdelijk is of niet hangt van een aantal factoren af. We zullen richting die $10.000  moeten gaan. Daarna moet die grens gehouden worden als support. Lukt dit niet? Dan zakken we waarschijnlijk onder het niveau van vandaag.

Anderzijds verwacht ik dat we een poging wagen, en als we er doorheen kunnen breken en dan support vinden. Dan krijgen we een R/S flip en dat is dan weer gunstig voor bitcoin. Ik heb die 2 scenario’s met roze pijlen getekend.

bitcoin 4 hour chart AB
Bitcoin 4-uurs grafiek

Wat gaat BTC doen?

Bitcoin is nu opgeveerd. De echtheid van deze opleven zullen we snel genoeg te weten komen. Het zou zomaar eens een double bottom kunnen zijn, waarin $9.100 nu dan toch een soort van higher low is op het grote plaatje. Bitcoin zal eerst weer voorbij de $10.000 moeten komen voor we verder omhoog kunnen kijken.

Elke dag een bitcoin update in video vorm? Check https://www.youtube.com/altcoinbase/

Praat mee in onze telegram groep: https://t.me/AltcoinbaseChat

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!