Bitcoin koers boven $10.500, Chinese rechtbank ‘legaliseert’ bezit BTC

De koers van bitcoin (BTC) is donderdagmiddag van 4 uur ’s middags Nederlandse tijd van $9.350 in korte tijd met $1.000 omhoog geschoten. Sindsdien schommelt de koers tussen de $10.400 en $10.700, maar ligt er vanaf $10.800 flinke weerstand te wachten. Op moment van schrijven staat de koers op $10.570. Meest opvallende nieuws van deze vrijdagochtend: een  rechtbank in China heeft het bezit van bitcoin legaal verklaard. In het gigantische land was de mantra altijd: ‘blockchain, geen bitcoin’.

Bitcoin (BTC) koers

Bitcoin is donderdagmiddag omhoog geschoten naar $10.250 en daarna trapsgewijs verder gestegen tot zelfs $10.732, waar voorlopig de nodige weerstand zich nestelt. De dominantie van BTC is 69,6% op moment van schrijven.

Woensdag 17 juli stond de markt met $248 miljard aan waarde op een dieptepunt. Sindsdien is er weer $40 miljard bijgeplust.

Bitcoin hikt voorlopig tegen de $10.800 aan, zien diverse analisten op cryptotwitter.

BTC koers afgelopen 24 uur (bron: Coincap.io)

Josh Rager vindt dat $10.850 een belangrijke weerstandszone is.

Alex Krüger bevestigt ook dat er bij $10.800 weerstand ligt.

Om 12 uur komt Elroy Ryon van Het Crypto Huis met een uitgebreide technische analyse op bitcoinmagazine.nl.

Altcoins

Altcoins zoals Stellar (XLM), Litecoin (LTC), Neo (NEO) en Monero (XMR) blijven doorstijgen. Onder de kleinere cryptomunten zijn Egretia (EGT), Basic Attention Token (BAT) en Wax (WAX) opvallende stijgers.

Ten opzichte van bitcoin (winst in sats, red.) is het beeld wisselend (bron: Bitcoinwisdom.io). Een aantal altcoins doen het beter dan BTC zoals Stellar Lumens (XLM), Bitcoin SV (BSV) en Bitcoin Gold (BTG). Maar Neo levert bijvoorbeeld in sats in.

1 x bit

China en bitcoin (BTC)

Meest opvallende nieuws van deze vrijdagochtend: het bezitten van bitcoin in China is niet langer verboden.

Een rechtbank in Hangzhou ziet bitcoin als ‘virtueel eigendom’. Deze uitspraak geeft bezitters van BTC belangrijke jurisprudentie in handen.

In 2013 heeft iemand op de online marktplaats Taobao 2,67 BTC gekocht voor 20.000 yuan ($2.900). In 2017 kwam de koper erachter dat hij geen toegang had tot de BTC. Uiteindelijk is de eiser in het ongelijk gesteld, omdat hij niet kon bewijzen wie hem de BTC heeft verkocht.

De rechtbank oordeelde: bitcoin heeft eigenschappen van eigendom, want het is schaars en waardevol. We kennen het daarom de status toe van ‘virtueel eigendom’ in de wet van de Volksrepubliek China.

Deze uitspraak lijkt vooralsnog alléén van toepassing op bitcoin als asset, en niet op andere cryptovaluta in het land. Ook systematische handel is voorlopig uitgesloten. Zo zijn er geen beurzen meer in het land. Ook het aanbieden van tokens via een ICO, IEO of STO is nog verboden. Blockchaintechnologie is wel welkom.

Ook Didi Taihuttu, met zijn familie op reis voor een wereldwijde campagne voor bitcoin, juicht het nieuws toe.

Chinees geld in de markt

Het is speculeren wat de uitwerking van deze uitspraak op de cryptomarkt en de prijs van BTC is. Feit is dat er in 2019 relatief meer het aandeel ‘Chinese yuan’ dat naar cryptomunt vloeit, toeneemt.

Afgelopen 24 uur is er voor $152 miljoen aan Yuan in BTC gevloeid, zo blijkt uit cijfers van Coinlib.io.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!