bitcoin lightning network bitstamp koers update
Nieuws » Bitcoin schiet door $12.700 (+11%), Bitstamp met node op Lightning Network

Bitcoin schiet door $12.700 (+11%), Bitstamp met node op Lightning Network

Bitcoin (BTC) is gedurende de maandag (nacht) in drie stappen door de $12.700 grens geschoten. De koers is in 24 uur met maar liefst 11% gestegen, meer dan $1.300 in absolute zin. De meeste altcoins stijgen in dollarwaarde, maar staan ten opzichte van BTC nog in de min. De volgende horde is $12.900, aldus enkele analisten.

Ook in het nieuws: Bitstamp, een van de oudste ruilbeurzen binnen de industrie, heeft een node in het Lightning Network, de sidechain van het bitcoin netwerk.

Bitcoin (BTC) update

BTC koers afgelopen 24 uur (bron Coincap.io)

Bitcoin weet de afgelopen 24 uur in drie stappen te stijgen van ca. $11.400 naar ca. $12.700. In de bitcoin update van maandagavond concludeerde analist Martijn:

‘Weet Bitcoin $12.000 te breken, dan kunnen we een sterke reactie verwachten. Het kan ervoor zorgen dat een prijs rond de $13.000 en $14.000 en misschien meer bij veel ‘fear of missing out’ (fomo) onder beleggers’.

Op de weekgrafiek is de gestage groei van bitcoin goed zichtbaar.

BTC koers afgelopen week (bron: Coincap.io)

Diverse analisten komen op Twitter met hun interpretatie van de opwaartse trend. Analist Big Chonis ziet de koers weer ‘bullish’ momentum krijgt. Hij had wel wat bedenkingen op het gebied van volume.

Maar om 3 uur ’s nachts kwam er een volgende ‘pomp’ door de $12.500 heen.

Plan B ziet de koers van bitcoin door de maandelijkse Relative Strength Index (RSI) van ‘70’ schiet. Deze indicator helpt bij het bepalen van een kantelpunt in de cryptomarkt.

Boven de ‘70’ (of ‘80’) is er doorgaans sprake van een ‘overbought’ situatie. Deze indicator houdt geen rekening met het handelsvolume overigens.

Ook Crypto Loomdart verwacht nog een stijging richting $12.900.

Josh Rager legt uit dat de angst van de ‘double top’ in de bullmarkt in 2019 een minder relevante rol spelen.

BTC heeft de eerste test doorstaan en staat nu voor de opgave om de $12.900 te breken, aldus Luke Martin.

  bitcoin meester  

Bitstamp en Lightning node

Bitstamp komt met een eigen node op het Lightning Network, zo meldt de Europese cryptobeurs, van oorsprong uit Slovenië, in een tweet. Een van de beweegredenen is het ondersteunen van het ecosysteem en de technologie.

Altcoins

Hoe doen de altcoins het onder het geweld van bitcoin? In dollarwaarde lijkt het nog wat, maar in satoshiwaarde staan de seinen (voor de meesten) op rood. Altseason lijkt ver weg. De BTC dominantie naar 67% inmiddels.

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin aan de vooravond van Bakkt | Bitcoin gaat naar $100.000 in 2022 | Crypto update

Fomoflash

Bitcoin (BTC) richting $10.200 aan de vooravond van Bakkt of juist een dip?

Redactie

Arthur Hayes (BitMEX) speculeert: ‘Bitcoin gaat naar $100.000 in 2022’

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder