bitcoin BTC koers analyse update bearish

Bitcoin (BTC) herstelt boven $10.300. ETH, XRP, LTC en andere alts krabbelen uit dal

Update 12.15 uur – Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen periode wel betere dagen gekend als het gaat om prijsontwikkeling. De grootste en eerste cryptomunt daalde de afgelopen 24 uur met bijna 10% in waarde. Een bitcoin is deze maandagochtend wat gestegen naar een huidige koers van $10.368 volgens marktindex Messari.io.

BTC koers afgelopen 24 uur (bron: Coincap,io)

Ook de altcoins verliezen flink. Bijvoorbeeld Ether, XRP en Litecoin zijn hard in waarde gedaald vandaag. Op deze maandagochtend krabbelen de altcoins ook weer enigszins omhoog.

1 x bit

Cryptotwitter

Veel cryptohandelaren delen hun meningen op Twitter. Een kleine greep uit het aanbod van de meningen. Het lijkt do or die voor bitcoin.

Zit je op Twitter? Volg dan Bitcoin Magazine NL en blijf altijd op de hoogte. 

De Trading Room zag een support level op $10.500. Die is inmiddels gebroken. De volgende belangrijke prijspunten zijn $10.000 en $9.600. Daar hangt BTC nog netjes boven.

Blijven we hierboven? Dan gaan we snel groene cijfers schrijven. Maar breekt de prijs de steunpilaren en zakken we nog verder? Dan zijn prijzen rond de $8.000 niet uitgesloten.

Wat opbeurende worden van Josh Rager op deze rode dag. Zie de lagere bitcoinprijzen als een geschenk, zegt hij. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar als je long term vertrouwen hebt in de ontwikkelingen van cryptomunten dan heeft hij misschien wel gelijk…

MoonOverlord ziet twee opties. We schieten omhoog, of we gaan naar beneden en schieten later omhoog. Met rode cijfers als vandaag is een beetje optimisme niet verkeerd. Maar zijn dit ook realistische scenario’s?

Altcoins

De gehele markt kleurt rood. Ook de top 10 cryptomunten zien allemaal flink rode cijfers.

De crypto van Ripple, XRP, doet het het minst slecht van de grootste digitale valuta, net zoals Stellar Lumens. Met een daling van ‘slechts’ een kleine 4% pakt het zelfs wat terrein terug op BTC.

De rest van de munten verliest naast waarde in dollars ook gewoon waarde in bitcoin. Met Bitcoin SV als grootste daler: 12%.

Geen paniek

Het is altijd even schrikken, dit soort gigantische dalingen op één dag. Maar laten we niet vergeten dat we tot voor kort met bitcoin nog ver onder de $10.000 zaten. Voorlopig hangen we nog net boven die psychologische grens.

Of deze grens deze week (of vandaag) standhoudt gaan we zien, maar er is geen reden voor totale paniek. Grote dalingen horen er in de wereld van cryptomunten nou eenmaal bij, hoe vervelend dat ook is.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!