Bitcoin prijs koers update
Nieuws » Bitcoin (BTC) analyse: handelsvolume droogt op door BitMEX-onderzoek

Bitcoin (BTC) analyse: handelsvolume droogt op door BitMEX-onderzoek

Bitcoin (BTC) analyse door Martijn – De koers heeft het de afgelopen dagen lastig, maar lijkt voldoende kracht te hebben om boven de $10.000 te blijven. Ondanks dat het volume op van de cryptomunt flink gedaald is. De orderboeken zijn op moment van schrijven dun en zorgen voor veel zogenoemde fake outs. Dat zijn pieken in de koers, die niet verder uitbreken en dezelfde range blijven volgen. Kortom, een gevaarlijk spelletje om mee te spelen.

Bitcoin (BTC) analyse

Het is weer een klassieke zondag, de koers blijft rustig hangen rond hetzelfde level. Echter is dit weekend op verschillende vlakken heel anders dan anders.

Het nieuws van afgelopen week dat BitMEX onderzocht zou worden door de Amerikaanse waakhond CTFC. Dat heeft gezorgd voor een heel rustige afwachtende markt.

De prijs blijft rangen tussen hetzelfde level binnen de $10.000. Doordat het volume drastisch is opgedroogd zien we veel fakeouts. Grote, maar in verhouding, kleine orders, die de prijs kort pushen en dumpen maar vervolgens weer terug naar gemiddeld gaan.

Hierdoor heb je enorm veel zogenaamde wicks, ook wel shadows genoemd. Traden in dit soort markten is daardoor ook extra gevaarlijk. Een uitbraak is vaak geen echte uitbraak en dat resulteert vaak in verliezen.

Concluderend, dat maakt een analyse waar de koers heen gaat extra moeilijk. De markt kan letterlijk een van de uitbraken serieus gaan nemen en die weg vervolgen.

BitMEX onderzoek door CFTC

Het is dus voornamelijk afwachten wanneer er weer volume terug komt. Wanneer er meer duidelijkheid komt over het onderzoek naar BitMEX, gaat de markt hier – doorgaans – ook weer op reageren.

Een van de gevolgen van het onderzoek is dat namelijk een handelsbot van BitMEX is ‘uitgezet’. Dat heeft tot gevolg dat het volume op de markt is gedaald.

Test van $9.100?

Het onderzoek is als bearish te interpreteren, wat de kans op een koersdaling relatief groter maakt zodra het volume weer toeneemt. We kunnen hierbij weer een test gaan verwachten van $9.100.

Breekt deze weerstand, dan kan deze zakken naar een prijs in de $8.000 regionen. zodra het nieuws positief uitpakt, waarbij bijvoorbeeld CFTC haar onderzoek staakt, dan is de kans groot dat we stijgen.

Het is dus zoals gezegd lastig een goede analyse te maken dit weekend. De koers is momenteel grotendeels afhankelijk van nieuws en kan daardoor heel erg onvoorspelbaar reageren.

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

BM Nieuwsupdate: Bitcoin Maximalisten kopen ERC20-token, Satoshi en meer

Redactie

Bitcoin op $10.125, Chinese BTC miners verliezen hardware door heftige regenval

Robin Heester

Bitcoin handelsvolume bij OTC-desk Kraken sterk gegroeid

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder