Bitcoin ETF aandelen prijs koers update

Bitcoin (BTC) analyse: handelsvolume droogt op door BitMEX-onderzoek

Bitcoin (BTC) analyse door Martijn – De koers heeft het de afgelopen dagen lastig, maar lijkt voldoende kracht te hebben om boven de $10.000 te blijven. Ondanks dat het volume op van de cryptomunt flink gedaald is. De orderboeken zijn op moment van schrijven dun en zorgen voor veel zogenoemde fake outs. Dat zijn pieken in de koers, die niet verder uitbreken en dezelfde range blijven volgen. Kortom, een gevaarlijk spelletje om mee te spelen.

Bitcoin (BTC) analyse

Het is weer een klassieke zondag, de koers blijft rustig hangen rond hetzelfde level. Echter is dit weekend op verschillende vlakken heel anders dan anders.

Het nieuws van afgelopen week dat BitMEX onderzocht zou worden door de Amerikaanse waakhond CTFC. Dat heeft gezorgd voor een heel rustige afwachtende markt.

De prijs blijft rangen tussen hetzelfde level binnen de $10.000. Doordat het volume drastisch is opgedroogd zien we veel fakeouts. Grote, maar in verhouding, kleine orders, die de prijs kort pushen en dumpen maar vervolgens weer terug naar gemiddeld gaan.

Hierdoor heb je enorm veel zogenaamde wicks, ook wel shadows genoemd. Traden in dit soort markten is daardoor ook extra gevaarlijk. Een uitbraak is vaak geen echte uitbraak en dat resulteert vaak in verliezen.

Concluderend, dat maakt een analyse waar de koers heen gaat extra moeilijk. De markt kan letterlijk een van de uitbraken serieus gaan nemen en die weg vervolgen.

BitMEX onderzoek door CFTC

Het is dus voornamelijk afwachten wanneer er weer volume terug komt. Wanneer er meer duidelijkheid komt over het onderzoek naar BitMEX, gaat de markt hier – doorgaans – ook weer op reageren.

Een van de gevolgen van het onderzoek is dat namelijk een handelsbot van BitMEX is ‘uitgezet’. Dat heeft tot gevolg dat het volume op de markt is gedaald.

Test van $9.100?

Het onderzoek is als bearish te interpreteren, wat de kans op een koersdaling relatief groter maakt zodra het volume weer toeneemt. We kunnen hierbij weer een test gaan verwachten van $9.100.

Breekt deze weerstand, dan kan deze zakken naar een prijs in de $8.000 regionen. zodra het nieuws positief uitpakt, waarbij bijvoorbeeld CFTC haar onderzoek staakt, dan is de kans groot dat we stijgen.

Het is dus zoals gezegd lastig een goede analyse te maken dit weekend. De koers is momenteel grotendeels afhankelijk van nieuws en kan daardoor heel erg onvoorspelbaar reageren.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!