bitcoin update koers btc short squeeze
Nieuws » Bitcoin analyse: breekt BTC $12.000 na uitspraken Trump?

Bitcoin analyse: breekt BTC $12.000 na uitspraken Trump?

Bitcoin (BTC) analyse door Het Crypto Huis Op het moment van schrijven hanteert Bitcoin (BTC) een prijs van $11.650 (+2,7%). Na een flinke daling te hebben gezien, verloor bitcoin een aantal support levels. Weet Bitcoin de weerstand bij $12.000 te breken na de opzienbare tweets van president Donald Trump?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op het dagoverzicht is goed te zien dat een aantal dagen bearish zijn gesloten. De grote vraag is nu, was dit de correctie om nu verder omhoog te gaan of was dit de correctie om nu verder te dalen?

Hiervoor wil ik nu een aantal dingen meegeven voordat wij dit besluit vast leggen. Vannacht hadden wij een een belangrijke dagelijkse sluiting. De dagelijkse candlestick wist zich boven de EMA-21(D) te sluiten, wat betekent dat er nog geen reden is voor overname van de bears.

Het is voor de Bitcoin bulls zeer belangrijk dat het level van $10.350 zijn trendlijn houdt.

Mocht BTC hier doorheen vallen, in combinatie met een sluiting onder de EMA-21 (D), dan ben ik bang voor een lagere koersrange. Denk hierbij aan de $8.000 tot $9.000 zone.

  bitcoin meester  

3-uur overzicht

Op het 3 uur tijdframe kunnen wij ook zien dat Bitcoin keurig een bounce heeft gemaakt op de EMA-200 (3H). Of misschien had dit wel te maken met de horizontale supportlijn of met de trendlijn van de eerder gevormde symmetrical triangle?

In ieder geval kunnen wij uitsluiten dat dit een sterke support area is voor Bitcoin.

De MacD & STOCH RSI (3H)
De indicatoren MacD en Stochastic RSI tonen kracht. We kunnen zien dat beide zich omhoog wijzen. Dat kán betekenen we deze dagen enige prijsbewegingen omhoog kunnen zien.

Ik moet er wel bij vermelden dat deze op de STOCH RSI is bevestigd, maar op de MacD nog niet. Maar wanneer de kruising op de MacD is bevestigd, kunnen wij verdere bewegingen omhoog zien.

30-min overzicht

Op het 30 minuten overzicht kunnen wij zien dat Bitcoin zijn bullish momentum wist te herpakken. Ook zien we in het volume terug dat er weer leuk is op gekocht in de range van $11.300 – $11.500.

In de grafiek heb ik een resistance blok gemarkeerd. In deze box hebben wij te maken met een sterke horizontale resistance lijn.

Ook heeft bitcoin te maken met de 0.618 fibonacci retracement level, wat gezien kan worden als een weerstandszone.

Ik denk wel dat bitcoin deze range in ieder geval gaat testen de komende dagen. Maar dan is de grote of BTC genoeg momentum weet te vinden om hier doorheen te breken.

Ik zie de komende support – en weerstandsniveaus voor BTC:

Support levels

 • $11.400 (short term)
 • $11.000 (short term)
 • $10.355 (short term)
 • $ 9.700 (mid-term)
 • $ 8.980 (mid term)
 • $ 8.200 (mid term)

Resistance levels

 • $12.000 (short term)
 • $12.200 (short term)
 • $12.450 (short term)
 • $13.100 (short term)
 • $16.400 (mid term)

Wat gaat bitcoin doen?

Op dit moment moeten wij uiterst voorzichtig zijn. In mijn mening maakt Bitcoin nu wel een kleine bounce en kunnen wij de eerder besproken weerstandsblok ($12.150 – $12.400) deze dagen nog opzoeken.

Daar zullen wij een belangrijke prijsactie waarnemen. Breken wij er doorheen en gaan wij voor een nieuwe local high, of zullen wij weer een flinke sell-off zien?

Als wij er doorheen breken, dan wisselt mijn sentiment naar bullish. Als wij een flinke verkoop zien in deze zone, begin ik mij toch wel meer zorgen te maken en kunnen wij wellicht een flinke verdere en hardere correctie gaan zien aankomende dagen.

YouTube update

Ben jij benieuwd naar welke patronen ik op dit moment kijk in combinatie met de besproken levels? Of ben jij benieuwd hoe ik op dit moment denk over ADA en Ripple (in BTC paar)? Neem dan een kijkje in de onderstaande video:

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Deze 5 grafieken maken duidelijk dat bitcoin meer is dan de Tulpenmanie

Wessel Simons

‘Bitcoin beter reguleren voordat er een ETF komt’, aldus SEC-voorzitter

Arnold Hubach

CEO Overstock.com dumpt aandelen en koopt bitcoin, goud en zilver

Job Nijsen

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder