bitcoin BTC koers analyse update

Minister: ‘Voorlopig geen verbod van bitcoin (BTC) in India’

De legale status van Bitcoin (BTC) en cryptomunten blijft onzeker, maar van een verbod in India is voorlopig geen sprake, zo verzekert minister Anurag Singh Thakur van Financiën. Bitcoin en cryptovaluta houden overheden flink bezig. Na de VS, Rusland en China, spreekt nu ook India, qua inwonertal het tweede land ter wereld, zich uit.

India en bitcoin (BTC)

Uit uitspraken van de minister blijkt dat er (voorlopig) géén sprake is van een verbod. In het Zuid-Aziatische land onderzoekt een interministeriële commissie de voor – en nadelen van cryptomunten. Zowel de centrale bank van India als het ministerie van Financiën wachten dit advies voorlopig af.

Een van de vragen die ook aan bod komt: is het uitgeven van een eigen digitale munt een optie? Een volgende versie van het rapport moet deze maand nog verschijnen.

India heeft geen aparte wet voor digitale assets (zoals zoveel landen, red.). Cryptobedrijven kunnen hierdoor ook geen licenties aanvragen voor cryptohandel.

Verbod of niet?

Begin vorige maand meldde het Indiase Bloomberg Quint nog dat het bezitten, gebruiken en minen van cryptovaluta verboden is. Cryptohandelaren zouden zelfs een gevangenisstraf van tien jaar riskeren.

Het is echter de vraag of de document waarop Bloomberg zich baseert wel klopt.

Advocaat Varun Sethi uit New Delhi, heeft zo zijn twijfels, meldt hij op Twitter.

Hooggerechtshof

Niettemin komen de uitspraken van de minister op een saillant moment. Er loopt namelijk een rechtszaak tussen de centrale bank van India en de Indiase cryptosector. 23 juli aanstaande is de volgende hoorzitting bij het Hooggerechtshof.

De eerder genoemde commissie heeft daardoor de nodige tijdsdruk om met haar concept rapport op de proppen te komen. Of daar nu sprake is van een verbod of niet, dan komt er meer duidelijkheid over de legale status van bitcoin in het land.

China, Rusland en de VS

Vanochtend brak het nieuws dat het bezitten van bitcoin (BTC) in China een legale status door een uitspraak van een regionale rechtbank. Rusland verbiedt bitcoin ook niet, maar laat het niet toe als betaalmiddel. Ook de Amerikaanse president Donald Trump ziet bitcoin niet als geld, maar spreekt niet over een verbod.

In dit artikel geeft cryptojurist Clint Cabell inzicht in de status van bitcoin in Nederland en Europa 

Bron: NewsBTC

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!