argentina bitcoin btc peso
Nieuws » Argentijnen zorgen voor record Bitcoin (BTC) handel op LocalBitcoins

Argentijnen zorgen voor record Bitcoin (BTC) handel op LocalBitcoins

Het handelsvolume van bitcoin (BTC) op Localbitcoins bereikte een nieuw record sinds november 2018. Op de Finse handelsplek kunnen mensen onderling BTC verhandelen. Van persoon naar persoon, net zoals bijvoorbeeld Marktplaats in Nederland.

Groot volume

Uit cijfers van CoinDance blijkt dat in de week van 1 juli er voor $65.6 miljoen aan bitcoin is verhandeld op Localbitcoins. Dat is het hoogste bedrag sinds de $67.7 miljoen aan volume in november 2018.

Het volume is met name in Argentinië flink gestegen. Argentijnen kochten in deze (bijna) record week voor ruim 15 miljoen Argentijnse peso aan BTC. Dat is ongeveer $364.000.

localbitcoins record argentinie
LocalBitcoins wereldwijd volume via CoinDance
  bitcoin meester  

Populariteit bitcoin

Een ander Zuid-Amerikaans land, Venezuela, bereikte een nieuw record op het platform. Het gaat dan wel om een record in dollarwaarde, het volume van bitcoin neemt wat af. Het land wordt geteisterd door massa inflatie waardoor de lokale munt steeds minder waard wordt.

Er werd voor 47 miljard aan bolivars wisselde van eigenaar op het platform. Dat komt neer op ruim 6.5 miljoen in Amerikaanse dollars. Een groot volume dus.

Peer-to-peer

Marktanalist Mati Greenspan kijkt naar de markt voor cryptobeurs Etoro. Ook hij ziet duidelijk een groeiende trend in de behoefte naar peer-to-peer handelen in bitcoin.

Ondanks de groei aan interesse voor het persoonlijk verkopen van BTC heeft LocalBitcoins een roerige tijd achter de rug. In juni verwijderde het bedrijf de optie om met contant geld te handelen tijdens je deals op het platform.

Dat zorgde, uiteraard, voor een kleine terugval in gebruikers. Het ging niet van harte, volgens het bedrijf achter LocalBitcoins kwam het doordat ze ‘zich aan moeten passen aan lokale nieuwe regelgeving.’

Lokale regelgeving is een belangrijk punt voor bedrijven om te kiezen voor een bepaald land. Singapore kijkt serieus naar de optie om transacties van bitcoin en andere cryptomunten BTW-vrij te maken. Erg interessant voor bedrijven die veel transacties doen.

Bron: Cointelegraph

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin aan de vooravond van Bakkt | Bitcoin gaat naar $100.000 in 2022 | Crypto update

Fomoflash

Bitcoin (BTC) richting $10.200 aan de vooravond van Bakkt of juist een dip?

Redactie

Arthur Hayes (BitMEX) speculeert: ‘Bitcoin gaat naar $100.000 in 2022’

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder