bitcoin BTC update koers analyse twitter crypto

Bitcoin (BTC) op $9.535 (-12%), cryptomarkt daalt $100 miljard in één week

Bitcoin (BTC) dipte dinsdagavond onder de $10.000 dollar en is verder gedaald naar $9.535 (-12%) op moment van schrijven. Een koerscorrectie van ruim 12%. De complete cryptomarkt levert fors in: van $356 miljard marktwaarde vorige week tot $255 miljard momenteel. De grote vraag: veert de koers bij een support op of is de pijn nog niet uit de markt en komt $8.500 in zicht?

bron: Coinmarketcap, Market Cap 10-17 juli 2019

Bitcoin (BTC) update

Bitcoin is sinds het voorlopige hoogtepunt dit jaar ($13.880 op Bitstamp, 26 juni) ruim 30% gecorrigeerd. Zoomen we uit op de 3 maanden grafiek, dan is de opmars en correctie in één beeld zichtbaar.

BTC is  – buiten een paar uitschieters zoals Chainlink, Binance Coin en Litecoin – de best presterende cryptomunt van 2019. Het lijkt erop dat beleggers tijdelijk hun winst pakken.

BTC koers afgelopen drie maanden (bron: Coincap.io)

Bitcoin heeft een dominantie van 70%, wat betekent dat de altcoins nog verder in een dal raken. In dollarwaarde staat alles stijf in het rood.

Kijken we naar de BTC-paren, dan stegen de paren zoals WAVES/BTC en XRP/BTC op dinsdagavond. Dat is echter geen coherent beeld.

Sommige altcoins leveren ten opzichte van bitcoin nog steeds in. (bitcoinwisdom.io). Dat beleggers hun eerdere winst uit BTC in altcoins steken voor hogere rendementen, blijft vooralsnog uit.

Altcoins

1 x bit

Cryptotwitter

Diverse analisten (op Twitter) beoordelen de huidige correctie als een logisch gevolg van de eerdere winst. Peter Brandt ziet dat voorlopig de altcoins geslachtofferd worden in de huidige dip.

Josh Rager ziet voorlopig een sterk support bij de $8.000 zone.

Luke Martin wijst ook op een dominant bij BTC. Een periode van zijwaartse schommelingen, gevolgd door een uptrend en een downtrend. De ‘breakout’ waar Martin op doelt, blijft vooralsnog uit.

Pierre voorziet een herhaling waarbij de koers een lagere low maakt.

Marktsentiment en strategie

In de cryptomarkt hebben retailbeleggers en professionele beleggers doorgaans andere belangen en ander marktsentiment. Op het moment dat de koers scherp daalt, raakt (een deel) van de retail beleggers in paniek en gaat verkopen. Dat leidt tot een grotere dip.

Professionele beleggers hebben een deel van hun winsten op de top (boven de $13.000) verkocht, maar die dips zijn gelijk opgekocht door retail beleggers bevangen door FOMO.

Analist DavinciJ15 merkte gisteravond op dat (institutionele) beleggers er (soms) belang bij hebben om de koers van bitcoin te laten dalen. Ze hebben bijvoorbeeld een short positie op de spotmarkt én de futuresmarkt. Kortom, ze maken juist winst als de koers verder dipt.

DavinciJ15 ziet als voorlopige supports $8.500 en – in een volgend scenario – $7.200.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!