crypto cryptomunten rusland
Nieuws » Bitcoin (BTC) op $12.500. Rusland stelt beslissing over digitale valuta uit

Bitcoin (BTC) op $12.500. Rusland stelt beslissing over digitale valuta uit

Bitcoin (BTC) blijft netjes boven de grens van $12.000 vandaag. Met een prijs van $12.527 op het moment van schrijven staat de koers ruim 5% hoger dan gisteren.

Benieuwd naar het toekomstig koersverloop van BTC? Check onze analyse van vandaag.

Bitcoin (BTC) prijsverloop afgelopen jaar
Bitcoin (BTC) prijsverloop afgelopen jaar

Rusland en digitale valuta

In Rusland is men druk in de weer met regulatie rondom bitcoin en andere digitale valuta. Het Russisch parlement, de Staatsdoema, gaat waarschijnlijk de beslissing rondom cryptomunten en tokens verschuiven naar de herfst van dit jaar.

Dat is opmerkelijk, want eerder dit jaar kwamen een aantal positieve geluiden uit Rusland. Vier daarvan op een rijtje:

Wanneer je naar bovenstaande nieuwtjes kijkt lijkt een gereguleerde cryptomarkt in Rusland slechts een kwestie van tijd. De vraag is vooral in welke vorm dit is.

  bitcoin meester  

Digital Financial Assets

De Staatsdoema richt zich voor de wet over ‘Digital Financial Assets’ (DFA) op een later moment in dit jaar.

Anatoly Aksakov is binnen het bestuurlijke orgaan voorzitter van de financiële markten. Hij laat weten dat men het wel al eens is over maatregelen omtrent crowdfunding. Maar er is meer nodig om deze hele wet er door te krijgen. Digitale valuta als bitcoin en tokens blijven een heet hangijzer.

De DFA-wet moet bepalen of cryptomunten een legale manier van betalen worden in Rusland. We hebben nog geen overeenstemming bereikt. We moeten eerst definiëren wat een cryptomunt is op het gebied van regelgeving.

Anatoly Aksakov

Deze wet is in Rusland super belangrijk voor handelaren in bitcoin en andere cryptovaluta. Als de beslissing positief uitvalt dan zullen er verschillende cryptobeurzen, handelskantoren en andere ondernemingen uit de grond schieten.

Mocht men de ontwikkeling van cryptomunten tegen willen werken, dan kan er een algeheel verbod komen. Spannende tijden voor allerlei projecten en/of bedrijven die bezig zijn met de cryptomarkt in Rusland.

Bron: Cointelegraph

BM Nieuwsupdate #2

In de aflevering onder meer aandacht voor de Bitcoin prijs, Lightning Network, Bitstamp, Facebook Libra stablecoin, Zimbabwe en de crisis bij Deutsche Bank.

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin aan de vooravond van Bakkt | Bitcoin gaat naar $100.000 in 2022 | Crypto update

Fomoflash

Bitcoin (BTC) richting $10.200 aan de vooravond van Bakkt of juist een dip?

Redactie

Arthur Hayes (BitMEX) speculeert: ‘Bitcoin gaat naar $100.000 in 2022’

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder