Bitcoin (BTC) op $12.500. Rusland stelt beslissing over digitale valuta uit

Bitcoin (BTC) blijft netjes boven de grens van $12.000 vandaag. Met een prijs van $12.527 op het moment van schrijven staat de koers ruim 5% hoger dan gisteren.

Benieuwd naar het toekomstig koersverloop van BTC? Check onze analyse van vandaag.

Bitcoin (BTC) prijsverloop afgelopen jaar
Bitcoin (BTC) prijsverloop afgelopen jaar

Rusland en digitale valuta

In Rusland is men druk in de weer met regulatie rondom bitcoin en andere digitale valuta. Het Russisch parlement, de Staatsdoema, gaat waarschijnlijk de beslissing rondom cryptomunten en tokens verschuiven naar de herfst van dit jaar.

Dat is opmerkelijk, want eerder dit jaar kwamen een aantal positieve geluiden uit Rusland. Vier daarvan op een rijtje:

Wanneer je naar bovenstaande nieuwtjes kijkt lijkt een gereguleerde cryptomarkt in Rusland slechts een kwestie van tijd. De vraag is vooral in welke vorm dit is.

Digital Financial Assets

De Staatsdoema richt zich voor de wet over ‘Digital Financial Assets’ (DFA) op een later moment in dit jaar.

Anatoly Aksakov is binnen het bestuurlijke orgaan voorzitter van de financiële markten. Hij laat weten dat men het wel al eens is over maatregelen omtrent crowdfunding. Maar er is meer nodig om deze hele wet er door te krijgen. Digitale valuta als bitcoin en tokens blijven een heet hangijzer.

De DFA-wet moet bepalen of cryptomunten een legale manier van betalen worden in Rusland. We hebben nog geen overeenstemming bereikt. We moeten eerst definiëren wat een cryptomunt is op het gebied van regelgeving.

Anatoly Aksakov

Deze wet is in Rusland super belangrijk voor handelaren in bitcoin en andere cryptovaluta. Als de beslissing positief uitvalt dan zullen er verschillende cryptobeurzen, handelskantoren en andere ondernemingen uit de grond schieten.

Mocht men de ontwikkeling van cryptomunten tegen willen werken, dan kan er een algeheel verbod komen. Spannende tijden voor allerlei projecten en/of bedrijven die bezig zijn met de cryptomarkt in Rusland.

Bron: Cointelegraph

BM Nieuwsupdate #2

In de aflevering onder meer aandacht voor de Bitcoin prijs, Lightning Network, Bitstamp, Facebook Libra stablecoin, Zimbabwe en de crisis bij Deutsche Bank.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!