Bitcoin (BTC) analyse: stijgt de prijs naar $14.000 of volgt een correctie?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Bitcoin (BTC) is vannacht door de $12.700 gebroken, waarmee bullish uit het evenwichtspatroon is gebroken. Gaat de prijs naar de $14.000 en daar overheen of krijgen we een dubbele top en gaat de prijs daarna weer naar beneden?

Bitcoin (BTC) koers wekelijkse grafiek

In mijn vorige analyse schreef ik dat de bulls boven de 0.5 Fibonacci moest sluiten voor een positieve koers voortzetting en dat hebben de bulls gedaan. Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) zien we dat ondanks de reversal doji (nr 1) de bulls de koers voortzetten naar boven.

Grote kans dat bulls deze week de $14.000 opnieuw gaan testen. Of dat een dubbel top wordt met een grote afwijzing is nog even afwachten.

Als de bulls $14.000 doorbreken en houden dan is de kans groot dat de prijs door kan gaan naar het volgende Fibonacci niveau 0.786 ($16.120)

Wat me toch een beetje zorgen blijft geven is de RSI die overbought is. Toch is die door de weerstand gegaan (rode lijn). In een parabolische beweging, waar de koers in zit, kan de prijs (irrationeel) door blijven stijgen samen met de RSI.

Figuur 1: De koers is bullish uitgebroken en de prijs lijkt zich klaar te maken voor een nieuwe test op $14.000.

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) is te zien dat de koers dwars door eerdere dagelijkse weerstanden op $11.700 en $12.000 gebroken.

Naast de weerstand op $12.900, waar het nu weerstand ondervindt, is er weinig dat de koers ervan weerhoudt om het meeste recente hoogtepunt van $13.900 opnieuw te testen.

De prijs beweegt zich ook redelijk ver boven de 12EMA (blauwe lijn) wat bullish is.

Alleen de prijs speelt vaak met de moving averages en zal dat ook weer doen met de 12EMA. De RSI is inmiddels ook afgekoeld wat betekent dat de prijs zeker nog ruimte heeft om te stijgen en ik verwacht ook dat de bulls snel $12.900 breken richting de $14.000.

Figuur 2: De bulls breken door alle weerstanden heen en hebben $14.000 op het oog als ze door de weerstand op $12.900 breken.

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

Op de 4uur grafiek (figuur 3) is te zien dat de koers uit het evenwicht patroon naar boven uitbrak bij de zwarte pijl en dit is was ook het moment waar ik een trade inzette. De prijs is sindsdien al trapsgewijs omhoog aan het gaan waarbij het de weerstanden uit de weg ruimt.

De koers ondervindt weerstand op ~$12.900 waar de RSI net de overbought grens van 70 aanraakte voordat het naar naar beneden ging. Daar is nu een eerder weerstandspunt op $12.500 geworden tot steunpunt.

Als de koers het steunpunt houdt zal de koers doorstomen en opnieuw de weerstand op ~$12.800 testen. Er is dan een om richting het recente jaarlijkse hoogtepunt van 2019. 

Als de prijs een verdere pullback nodig heeft voordat het stijgt, dan is $11.785 een belangrijk steunpunt die de bulls moeten houden om de 4 uurlijkse uptrend intact te houden.

Figuur 3: De koers is bij de pijl uit het evenwicht naar boven gebroken. Op het moment lijkt $12.500 een steunpunt te gaan worden voor verdere stijging. $11.785 is een belangrijk steunpunt voor de 4 uurlijkse uptrend.

Conclusie

Sinds het evenwicht is uitgebroken naar boven, is de prijs op een gezonde trapsgewijze manier aan het stijgen. De bulls hebben volledige controle en ruimen de weerstanden uit de weg.

De bulls houden support op $12.500 en als ze de $12.900 doorbreken, dan is een test van de $14.000 in zicht. Of dat een dubbel top wordt met afwijzing en correctie of dat de bulls doorgaan naar het volgende Fibonacci niveau (0.786) op $16.120 is afwachten. 

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

Ik ben een online trading cursus aan het ontwikkelen voor absolute beginners. Ik denk dat de ervaren traders er ook nog wel wat van kunnen leren. Daarover later meer dus hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!