Bitcoin ETF aandelen prijs koers update
Nieuws » Bitcoin (BTC) analyse: Voldoende support rond $11.000

Bitcoin (BTC) analyse: Voldoende support rond $11.000

De afgelopen dagen lijkt bitcoin (BTC) moeite te hebben met het stijgen en blijft de support rond $11.000 getest te worden. Ondanks de aandacht die Trump schonk aan de grootste cryptomunt blijft de support in stand. Dit level lijkt zelfs sterker te worden.

Bitcoin analyse

De wekelijkse close komt weer in zicht en zorgt vaak voor wat meer volatiliteit. Deze week is het wat rustiger dan normaal. De prijs ligt momenteel op het zelfde level als bij de sluiting en opening van vorige week. Zo rond de $11.000. Dit wordt steeds meer een key level.

Gekeken naar de daily zien we nu ook dat momentum indicators hier flink aan het dalen zijn. Dit was al het geval op de 4h charts afgelopen week en begint nu steeds meer door te komen op hogere timeframes. Een goed teken voor een potentiële stijging.

Bitcoin daily chart 14 juli 2019

Echter begint de reactie minder te worden op het huidige level, wat ook kan zorgen dat de support gaat breken. In dat geval is $10.000 een belangrijk level om in de gaten te houden. Deze zou waarschijnlijk een goede reactie uitlokken maar wanneer ook deze breekt dan is de kans groot dat we een nog lagere koers gaan zien. Een koers rond de $8.500 is dan niet geheel ondenkbaar.

Vooralsnog kunnen we deze week een nieuwe test van $13.000 verwachten na consolidatie. Dit is afhankelijk van eerder beschreven support levels. Zolang deze in stand blijven ziet het er goed uit op hogere timeframes. Zo niet, dan is het zakken van de koers niet ondenkbaar.

  bitcoin meester  

Rustig op de markt

Kort gezegd is het dus lastig om precies aan te tonen waar de prijs heen gaat. De markt is rustig de afgelopen dagen wat het moeilijker maakt om een duidelijk beeld te schetsen. Hoe langer de prijs stil staat des te onvoorspelbaarder hij wordt.

Een uitbraak kan hierbij dus veel meer duidelijkheid geven. Rond het sluiten van de wekelijkse candle zie je vaak dat dit ook gebeurt. Het is dus even afwachten vandaag, en wie weet zien we meer volatiliteit de komende uren.

Niet rustig in het nieuws

Terwijl de prijs relatief rustig blijft, staat de wereld van bitcoin en andere cryptomunten natuurlijk niet stil. Een aantal opvallende recente nieuwtjes:

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Podcast Bitcoin Journaal #9: Bitcoin Segwit, FATF, Noord-Korea & hacks

Redactie

Bitcoin (BTC) Rich List: Meer adressen ter waarde van $100.000 dan ooit

Robin Heester

Bitcoin oplichtingszaak van $800.000: Russische ijshockeyer opgepakt

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder