‘Bitcoin (BTC) profiteert van mondiale onzekerheden, witwassers hebben probleem’

Bitcoin en crypto belegger Rhythmtrader geeft aan dat er per jaar voor $2 biljoen (meer dan tien keer de totale marktkapitalisatie van bitcoin) middels het huidige bankensysteem wordt witgewassen. Het United Nations Office on Drugs and Crime geeft aan dat dit cijfer best kan kloppen.

Volgens Rhythmtrader vrezen banken voor bitcoin omdat een soortgelijk publiek grootboek er voor kan zorgen dat dit soort zaken geen doorgang meer kunnen hebben. Met andere woorden: banken moeten daarmee met de billen bloot en verantwoording afleggen voor zaken die niet door de beugel kunnen.

Nouriel Roubini

Econoom Nouriel Roubini, ook wel bekend als dr. Doom vanwege zijn negatieve kijk op de (economische en financiële) wereld, verkiest het huidige bankensysteem toch nog altijd boven bitcoin. Hij verwijt het crypto ecosysteem te duur te zijn, slecht voor het milieu, enkel scammers en criminelen aan te trekken en ga zo maar even door.

Dit terwijl banken verre van onfeilbaar zijn en het aantal recente meldingen van witwasschandalen toeneemt. Het gaat nu zelfs zo ver met Dr. Doom dat hij directe aanvallen uitvoert op mensen als Arthur Hayes, medeoprichter en CEO van BitMEX.

Zwakkere dollar goed voor bitcoin

Ondertussen lijkt Amerikaans president Trump zijn economische oorlog tegen de rest van de wereld voort te zetten. In een van zijn laatste tweets roept Trump op tot massale manipulatie van het monetaire systeem.

Met als reden: andere politieke blokken als China en de EU doen dit al jaren. In de ogen van Trump pompen China en Europa massaal geld in het systeem om te kunnen concurreren met de VS. Volgens hem moet de VS datzelfde doen, wat er op neer komt dat de dollar in feite gaat devalueren.

Bitcoin een prima keuze

Een zwakkere dollar is juist voor bitcoin prima, aangezien beleggers vervolgens op zoek gaan naar zaken die waarde weten te behouden. Bitcoin heeft niet voor niets een prima aantal maanden achter de rug.

Dat heeft ook zeker wat te maken met een dalende dollar en een escalerende handelsoorlog tussen de VS en China. Dit is tevens terug te zien in de koers van goud, dat het hoogste punt aandeed in zes jaar tijd.

Daarnaast: een openbaar op blockchain gebaseerd banksysteem zou talloze duistere transacties kunnen onthullen. In een wereld die gedomineerd wordt door bancaire schandalen, geldmanipulatie en handelsoorlogen, lijkt bitcoin helemaal niet zo’n verkeerde keuze.

Al meent Dr. Doom het toch echt beter te weten.

Foto: Flickr / Raffi Asdourian

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!