bitcoin goud
Nieuws » Goudprominent Peter Schiff geeft toe bitcoin (BTC) te ‘hodlen’

Goudprominent Peter Schiff geeft toe bitcoin (BTC) te ‘hodlen’

Peter Schiff is een van de prominentste bitcoin (BTC) sceptici, hij ziet veel meer in goud. De bitcoin community besloot hem echter $1.350 aan BTC te doneren. En nu… gaat hij het vasthouden. ‘Hodl 4 life?’

‘Ja, ik bezit bitcoin (BTC)’

Schiff ziet in bitcoin geen vervanger van goud. Na een hevige discussie op Twitter met Morgan Creek partner Anthony ‘Pomp’ Pompliano kwam er een donatiestroom op gang.

Morgan Creek is een investeringsfonds in cryptovaluta. Het fonds wist een tweetal pensioenfondsen te overhalen in cryptomunten te investeren.

Pomp benadrukte in dit gesprek dat Schiff, ondanks zijn scepsis, wel wat bitcoin bezat. Schiff had ooit $100 aan bitcoin gekregen als een cadeautje.

Na delen van het adres besloten meerdere mensen de goudfanaat een kleine donatie te sturen. Zijn wallet bevat op dit moment 0.124 BTC, daar waren 52 transacties voor nodig.

‘Hodl4life’?

”Nu moet ik het wel hodlen en meegaan met het schip”, zei Schiff. De beste man zal niet snel overstappen van goud naar bitcoin als oppotmiddel, maar dit soort situaties tonen wel aan hoe je mensen aan bitcoin kunt helpen.

Het hoeven geen gigantische bedragen te zijn om mensen te betrekken in de wereld van decentrale netwerken. Een kleine donatie kan al wonderen doen. Je wil namelijk toch wel weten waarom je cadeautje ineens in waarde stijgt of daalt.

‘Pomp’ diende hem fijntjes van repliek op Twitter.

Goud vs BTC

De discussie over bitcoin vs goud als oppotmiddel gaat al jaren en zal nog wel jaren doorgaan. Wat belangrijk is om te beseffen is dat beide kanten eigenlijk hetzelfde willen. Iedereen zoekt een manier om zijn of haar waarde vast te houden in de toekomst.

Dat kan niet in dollars of euro’s, dus gebruikt men andere investeringen. Vastgoed, goud, aandelen en tegenwoordig ook bitcoin.

Of je nou goud of bitcoin gebruikt om waarde vast te houden, je doet eigenlijk hetzelfde. Schiff en Pomp lijken op het eerste gezicht bijzonder ver van elkaar af te staan, maar in de praktijk valt dat dus best wel mee..

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Facebook ‘gegrild’ tijdens hoorzitting Senaat over Libra cryptomunt

Wessel Simons

Bitcoin (BTC) op $9.535 (-12%), cryptomarkt daalt $100 miljard in één week

Wessel Simons

BM Nieuwsupdate #3: Bitcoin in het Witte Huis en het huwelijk tussen Ethereum en Bitcoin Cash

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder