Nieuwe all-time-high voor Bitcoin (BTC) op de Breithorn

Bitcoin naar de maan? Zo hoog is de cryptomunt nog niet geweest, maar een Zwitsers team heeft wel voor een nieuw record gezorgd. Bitcoin Suisse heeft in een promotievideo op 13 juli een bitcointransactie gedaan op het allerhoogste punt ooit.

Nieuwe all-time-high Bitcoin

Breithorn in Zwitserland, dat was de locatie waar het allemaal plaats vond. En dan eventjes 4164 meter boven zeeniveau. Tijdens de transactie stonden er zo’n 70 mensen om een laptopje heen waarop de transactie werd uitgevoerd. In een kort videootje is de prestatie van de bergklimmers te bekijken.

Op verschillende plekken op het internet vraagt men naar de transactie-ID van deze betaling. Want ja, betalingen in bitcoin kun je aantonen in de blockexplorer. Tot op heden is deze nog niet met het publiek gedeeld. Wel is er een foto gedeeld met daarop meer informatie van de transactie. Exacte datum en de prijs zijn hierop wel te zien: 13 juli 2019 om 9:41 ’s ochtends tegen een prijs van $11.639,98.

Hoe dan?

Het is ook niet bekend hoe de transactie plaats kon vinden. Want internet of mobiele data kan wel eens en probleem zijn geweest. Er worden al grapjes gemaakt dat er ‘nog steeds wordt gewacht op de confirmations van de betaling’ en men is ook benieuwd of er gebruik is gemaakt van de satelliet API van Blockstream.

Bitcoin Suisse, het bedrijf achter deze actie is in 2013 opgericht en is het oudste gereguleerde Zwitserse bedrijf voor crypto-financial services. Het is een belangrijke pion geweest in de ontwikkeling van het bekende crypto-vriendelijk ecosysteem, de crypto valley, in Zug.

In 2018 probeerde het Oekraïense bedrijf ASKfm ook een soortgelijke actie als reclamestunt voor haar ICO. Er klommen mensen naar de Mount Everest om daar een Ledger hardware wallet achter te laten met enkele tokens. Dit leidde echter tot de dood van Tibetaanse gids Lam Babu.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!