Nieuws » Grayscale’s Bitcoin Trust best presterende fonds eerste helft 2019

Grayscale’s Bitcoin Trust best presterende fonds eerste helft 2019

De Grayscale Investments Bitcoin Trust (GBTC), een van de bekendste crypto investeringsinstrumenten, staat bijna 300% hoger dit jaar. Dit blijkt uit gegevens van de Wall Street Journal (WSJ).

Flinke stijging bitcoin

De GBTC is een van de bekendste crypto investeringsinstrumenten en kent een waardestijging van liefst 296%. Dat is flink meer in vergelijking met reguliere indexen zoals de S&P 500, dat een plus kent van 18,7%, en de Global Dow, dat een stijging kent van 12,9% over dezelfde periode.

Met zijn duizelingwekkende rendementen heeft de GBTC zijn plaats als best presterende fonds in de markt veroverd. De trust koopt rechtstreeks bitcoin (BTC) in en verhandelt haar aandelen op de over-the-counter (OTC) markt op de OTCQX-beurs.

WSJ onderstreept verder het feit dat de goede prestatie van het fonds niet ongeëvenaard is. Tijdens de enorme bitcoin bullmarkt van 2017 zag de GBTC een waardestijging van liefst 1.391,44%! Dat rendement zou dit jaar best geëvenaard kunnen worden, hoewel het dan de komende zes maanden wel 1100% moet stijgen.

  bitcoin meester  

GBTC en altcoins

Grayscale – eigendom van de Digital Currency Group – liet eind juni 2019 weten dat het vermogen onder beheer van de GBTC op $2,56 miljard stond. Dat betrof en betreft het merendeel aan activa onder beheer, dat in totaal $2,69 miljard bedroeg. Nu, anderhalve week later, heeft het in totaal $2,9 miljard onder beheer.

In mei meldde Grayscale nog dat zij in totaal $2,1 miljard aan activa onder beheer had, waarbij er voor $1,97 miljard aan werd gehouden in de Bitcoin Trust. Met een stijging van de bitcoinprijs van 47%, tussen 5 en 31 mei, groeide het fonds bijzonder hard.

Naast haar belangrijkste fonds, de GBTC, heeft Grayscale een reeks fondsen uitgerold dat altcoins betreft. Zo is het mogelijk om enkel in ethereum classic (ETC), zcash (ZEC) of litecoin (LTC) te investeren. Daarnaast heeft het nog een fonds genaamd het Digital Large Cap Fund, dat een gediversifieerd aanbod aan altcoins omvat.

Bitcoin favoriet

Alleen geaccrediteerde beleggers kunnen investeren bij Grayscale, waarbij zij minimaal $50.000 moeten inleggen en waarbij aandelen minstens een jaar moeten worden aangehouden. Het klantenbestand van Grayscale bestaat daarbij uit institutionele beleggers, pensioenfondsen, geaccrediteerde vermogenden en family offices.

Institutionele beleggers namen dit jaar 66% van de investeringen voor hun rekening, waarbij 88% van de nieuwe instroom in de GBTC terechtkwam. Met andere woorden is vooral bitcoin de lieveling onder beleggers.

Foto: Flickr / Tim Reckmann

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin aan de vooravond van Bakkt | Bitcoin gaat naar $100.000 in 2022 | Crypto update

Fomoflash

Bitcoin (BTC) richting $10.200 aan de vooravond van Bakkt of juist een dip?

Redactie

Bitcoin handel onderzocht: ‘Kraken en Coinbase schoonste cryptobeurzen’

Marvin Kroon

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder