Bitcoin Analyse
Nieuwsberichten » Bitcoin twijfelt op $10.000 maar breekt wel nieuwe records als betaal- én oppotmiddel

Bitcoin twijfelt op $10.000 maar breekt wel nieuwe records als betaal- én oppotmiddel

In deze update kijken we naar de huidige prijs van BTC en de verwachting voor de komende dagen. Verder gaan er twee interessante (en tegenstrijdige) statistieken rond op het internet. Is Bitcoin nu een Store of Value of echt bedoeld als betaalmiddel? Voor beide toepassingen zijn records gebroken die de keuze beargumenteren.

Prijsupdate en -verwachting Bitcoin

Bitcoin is in de loop van de dag door de prijs van $10.000 gegaan. Ondanks dat deze prijs vaak als psychologische drempel wordt gezien, is deze prijsdaling zeer geruisloos gegaan. Op moment van schrijven hangt de prijs van één BTC op $9.992. Dat is 2,82% lager dan gisteren op hetzelfde moment.

Josh Rager ziet dat het patroon van de afgelopen een negatieve trend, met lower-highs en lower-lows. Een volgend target van Bitcoin ligt volgens hem rond de $8975. Daarmee is de $10.000 die is doorbroken een ‘flipped resistance’ geworden en zitten we op dit moment dus op een kritiek prijsniveau. John van Meer sprak ook al over een downtrend en hij ziet een eerste doel van 9.500 en daarna van $8.600. Daarmee is het algemene sentiment toch negatief en bearish.

Bitcoin als oppotmiddel

Het aantal  Bitcoins dat ‘ongebruikt’ op een wallet staan, groeit als maar door. Het aantal BTC dat op dit moment 1 jaar niet is aangeraakt (of verstuurd) heeft een nieuw hoogtepunt bereikt. Volgens de data van Coin Metrics (Data Pro) zijn er in totaal zo’n 10,1 miljoen Bitcoins die op dit moment worden gehodlt.

Vergelijk je dit met het aantal BTC dat al twee jaar stil staat, dan is daar een interessant verschil te zien. Op deze timeframe maakt dit getal geen groei door. Hieruit kun je de conclusie trekken dat er pas sinds de afgelopen 365 dagen veel extra holders bij zijn gekomen. Gaat men Bitcoin steeds meer als een Store of Value zien, of heeft de dip van 2017 er voor gezorgd dat er veel goedkoop ingekochte BTC wordt bewaard?

Vriend van de show, Tuur Demeester, voegt een belangrijke opmerking aan dit nieuwtje toe. Tussen de groep hodlers zitten (ongetwijfeld) ook een heleboel verloren munten. Personen die de private key zijn verloren zullen nooit meer terug komen in circulatie.

Deze munten worden overigens wél gewoon meegerekend in de berekening van de markt kapitalisatie. Coinmetrics heeft een methode ontwikkeld om deze munten uit de supply te filteren.

Bitcoin als betaalmiddel

Aan de andere kant zien we een statistiek die dit compleet tegenspreekt. De hoeveelheid BTC die er per dag wordt verstuurd heet óók een nieuwe all-time-high bereikt. Het vorige records stond nog op naam van 18 december 2017, de dag dat BTC nog zo’n $20.000 kostte. Naast de groep holders is er dus ook een enorme groep gebruikers die de moeder der cryptomunten gebruikt als betaal- en ruilmiddel.

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

BM Nieuwsupdate: Bitcoin Maximalisten kopen ERC20-token, Satoshi en meer

Redactie

Bitcoin op $10.125, Chinese BTC miners verliezen hardware door heftige regenval

Robin Heester

Cryptopia zet teruggave bitcoin en crypto klanten in gang

Marvin Kroon

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder