bitcoin update nieuws btc
Nieuws » Blockstream Green Wallet ondersteunt ook Liquid Network

Blockstream Green Wallet ondersteunt ook Liquid Network

De mobiele Green Wallet van Blockstream ondersteund nu het Liquid Network. Het softwarebedrijf laat dit weten via een blogpost. Zowel Android als iOS apparaten worden ondersteund. Een optie voor de desktop komt eraan.

Het Liquid Network is een sidechain oplossing dat bovenop bitcoin is gebouwd. Met Liquid wil Blockstream het mogelijk maken voor bijvoorbeeld cryptobeurzen om sneller bitcoin naar elkaar over te maken.

Blockstream is tegelijkertijd bezig met het Lightning Network waar ook snelle transacties het hoofddoel zijn. Maar waar Lightning zich echt richt op de community an sich, is Liquid een product speciaal ontwikkeld voor de industrie.

L-BTC

Terug naar de wallet. De Green Wallet kan je nu ook gebruiken om de L-BTC op te slaan. L-BTC is de token die gelijk staat aan een bitcoin op het Liquid Network. Elke L-BTC wordt gedekt door een ‘echte’ bitcoin.

Die echte bitcoin staat vast totdat iemand de L-BTC token weer omwisselt voor bitcoin zelf. De token kan op het netwerk van eigenaar veranderen. Degene die de token uiteindelijk inwisselt voor een echte bitcoin is daarna eigenaar van bitcoin op de blockchain zelf.

In de praktijk betekent dit dat je voor bepaalde toepassingen gebruik kunt maken van Liquid om snel bitcoin te verhandelen. In de toekomst krijgen we misschien wel beurzen die op het netwerk van Liquid hun bitcoinhandel laten draaien.

Dat is voorlopig nog niet aan de orde. Maar je kunt je indenken hoe gemakkelijk het is wanneer je snel je L-BTC van je mobiele wallet naar een beurs kan sturen.

Liquid

Naast bitcoin is Liquid ook geschikt om getokeniseerde assets te verhandelen. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan stablecoins en aandelen. Blockstream heeft recentelijk een nieuwe tool gelanceerd waarmee je direct tokens op Liquid uit kunt wisselen tegen elk ander paar.

Met deze atomic swaps kun je dus snel en gemakkelijk handelen.

Interview Adam Back

Adam Back is oprichter en ceo van Blockstream. Wij spraken hem over ‘zijn’ Blockstream, Liquid, Lightning en bitcoin. Check het interview hieronder.

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Facebook ‘gegrild’ tijdens hoorzitting Senaat over Libra cryptomunt

Wessel Simons

Bitcoin (BTC) op $9.535 (-12%), cryptomarkt daalt $100 miljard in één week

Wessel Simons

BM Nieuwsupdate #3: Bitcoin in het Witte Huis en het huwelijk tussen Ethereum en Bitcoin Cash

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder