Bierbrouwer BrewDog: ‘Koop aandeel met bitcoin (BTC) of altcoins’

Liefhebbers van de BrewDog biertjes kunnen nu ook met bitcoin (BTC) of een rits andere cryptomunten een aandeel kopen in de bierbrouwer. Dat maakt de Schotse nichebrouwer bekend via Twitter.

BrewDog: ‘Koop aandeel met bitcoin (BTC) of altcoins’

Al sinds 2010 loopt het Equity for Punks-programma, een vorm van crowdfunding. Hiermee wil de brouwerij ‘fans’ de gelegenheid geven een stukje aandeel te kopen van hun favoriete bierbrouwer.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Eén aandeel start met 25 Britse Pond, omgerekend ca. €28. Dan mag je jezelf een ‘equity punk’ noemen.

BrewDog voegt nu de volgende cryptomunten toe als betaalmiddel.

Het gaat om de volgende coins: Bitcoin (BTC); Bitcoin cash (BCH); Bitcoin SV (BSV); Ethereum (ETH); Litecoin (LTC); Ripple (XRP); OmiseGO (OMG); Qtum (QTUM); Augur (REP) en 0x (ZRX).

Ook de horecaplekken die de brouwer uitbuit, stimuleert men cryptovaluta. Zo worden bij de locatie Canary Wharf in Londen betalingen in BTC en BCH geaccepteerd.

Crowdfunding gimmick

BrewDog heeft tot nu toe ruim 72,2 miljoen Britse ponden (€80,4 miljoen) opgehaald bij ruim 114.000 ‘punks’.

Elke investeerder krijgt als tegenprestatie alvast zes blikken Cryptonite West Coast IPA.

Bronnen: BrewDog / Cointelegraph
Afbeelding: Flickr.com

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.