electroneum
Nieuws » Electroneum (ETN) maakt blockchain robuust tegen 51% aanval

Electroneum (ETN) maakt blockchain robuust tegen 51% aanval

Electroneum (ETN) heeft de langverwachte update van haar blockchain doorgevoerd. Met de “Moderated Blockchain” is een stap gezet op het gebied van veiligheid en energieverbruik. Ze zien het zelf als een alternatief van het Hyperledger enterprise blockchain van IBM.

Proof-of-Responsibility

Electroneum spreekt zelf van een Proof-of-Responsibility (PoR)-systeem. Het netwerk is robuuster bestand tegen een 51% aanval en is daarnaast schaalbaarder. Ook is er meer oog voor duurzaamheid en de CO2-voetafdruk van mining.

Met de moderated blockchain zijn de hash-snelheden teruggebracht van giga-hashes tot minder dan een kilo-hash. Zo moet de ETN-token een zeer milieuvriendelijke cryptomunt worden.

De software-update is een mijlpaal voor ons. Het maakt onze cryptomunt vrijwel ongevoelig voor 51% aanvallen. De beloning voor de miners wordt met 75% verminderd.

Richard Ells, ceo Electroneum

  bitcoin meester  

Blockbeloning met 75% verlaagd

Met de upgrade wordt dus de beloning voor miners met 75% verlaagd. Dit heeft geen invloed op de beloning voor gebruikers die bezig zijn met cloudmining van ETN. Daarentegen is de lagere beloning wél van invloed op de validatie van de blokken op de blockchain.

Zo verkochten grote mining pools hun beloningen direct op de beurzen. Dat gaat volgens Richard Ells niet meer gebeuren.

We hebben een slimme manier ontwikkeld om de private keys van de validator te beschermen tegen een aanval van hackers of een dubbele uitgave.

Head of Blockchain Chris Harrison

Door een beperkt aantal vertrouwde miners te selecteren, kan Electroneum elke miner valideren met behulp van unieke authenticatiesleutels, die op elk moment kunnen worden uitgeschakeld.

Zodra zowel de mining apparatuur als de authenticatiecode gehackt is, stelt het systeem van Electroneum hen op de hoogte stellen van een mogelijk risico.

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin update: prijs rond $10.230, ‘BTC verpulvert alle altcoins’ aldus analist

Arnold Hubach

Larry Sanger: ‘Op EOS gebaseerd Everipedia moet superieur worden aan Wikipedia’

Arnold Hubach

Poolin.com: ‘Deel van Bitcoin mining apparatuur zal door halving waarde verliezen’

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder