bitcoin litecoin whatsapp Lite.Im
Nieuws » LG kijkt naar opties voor bitcoin, crypto en blockchain op hun smartphone

LG kijkt naar opties voor bitcoin, crypto en blockchain op hun smartphone

De Zuid-Koreaanse gigant, LG, zet langzaam aan steeds meer in op bitcoin, crypto en blockchain. Zij het op dit moment in het openbaar alleen met een aanvraag voor een patent in Amerika. De ‘ThinQ Wallet’ is de naam van de toepassing uit de koker van LG.

LG volgt hierin het voorbeeld van concurrenten als Samsung en HTC. Beide telefoonfabrikanten leveren bij sommige modellen al bepaalde toepassingen om crypto op te slaan.

ThinQ Wallet

De ThinQ Wallet moet volgens de aanvraag dienen als computer software platform voor blockchain, betalings app voor mobiele telefoons en als elektronische wallet voor cryptomunten.

Een flink pakket voor één wallet. Het toont aan dat er ook bij LG serieus gekeken wordt naar de mogelijkheden. Wat LG precies gaat doen met dit nieuwe patent is dus nog niet duidelijk, maar dat men bezig is met zich positioneren in de markt lijkt wel duidelijk.

Het bedrijf is volgens The Block Crypto al sinds 2017 bezig met blockchain technologie en de eventuele toepassingen daarvan. Er werd toen gesproken over een financieel platform op de R3 Corda software. Daar is tot op heden niets van op de markt gekomen.

In september waren de mensen van LG bezig met een betalingsprovider die iets met blockchain deed, maar ook daar is voorlopig nog geen product voor de consument uitgekomen.

Concurrentiestrijd

Of het nou gaat om bitcoin mining, het verhandelen van munten of de mobiele industrie: elke partij is opzoek naar een positie binnen de nieuwe markt van bitcoin en andere cryptomunten.

De rivaal van LG, Samsung, biedt al een cryptocurrency wallet aan op de Galaxy S10 smartphone. Ook HTC biedt met hun EXODUS 1 een ingebouwde hardware wallet aan om cryptomunten op te slaan. Hoogstwaarschijnlijk gaan andere fabrikanten snel volgen, je wil immers niet achterblijven in een alsmaar groeiende markt.

Die strijd is dus niet alleen gaande bij hardware- en softwarefabrikanten. Zo ziet Iran bijvoorbeeld een toestroom van miners uit China, zij verhuizen naar andere gebieden vanwege maatregelen in hun eigen land. De strijd om een plekje in de nieuwe wereld van bitcoin en crypto gaat door, op allerlei vlakken.

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Samsung lanceert software development kit voor Ethereum (ETH)

Robin Heester

Samsung produceert bitcoin mining chips met top drie ASICs leverancier

Robin Heester

Ethereum (ETH) dApps draaien op ‘goedkopere’ smartphones van Samsung

Marvin Kroon

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder