Britse politicus: ‘Libra van Facebook maakt fraude mogelijk’

De Britse politicus Damian Collins steekt zijn kritiek op Facebook nooit onder stoelen of banken,
hij is ook uitgesproken over de Libra munt van Facebook. Volgens hem kan de social media gigant misbruik maken van de situatie.

‘Massive Fraud’

In een interview met de Financial News laat Collins weten dat Libra een mogelijkheid is voor ‘massive fraud’. Hij is binnen het Britse parlement onder andere voorzitter van het comité die zich bezig houdt met alles dat digitaal is. Ook cultuur, media en sport vallen binnen zijn portefeuille.

Collins ziet Facebook in rap tempo veel extra macht vergaren. Daar doet het bedrijf van Mark Zuckerberg een schepje bovenop door de aankondiging van een eigen cryptomunt.

Facebookland

Facebook is een walled garden volgens Collins. Het is een gesloten netwerk. Hij suggereert zelfs dat Facebook eigenlijk langzaam aan een eigen land aan het worden is. Zonder fysieke grenzen. Met uiteraard maar één leider: Mark Zuckerberg.

Facebook en privacy

In februari hebben Britse politici hun kritiek geuit op de manier van werken van het bedrijf van Zuckerberg. Zij willen met nieuwe regels de groei en macht van het bedrijf indammen. Het zou namelijk de democratie en rechten van de mens aantasten: ‘Ze hebben bewust wetten gebroken op het gebied van data privacy en concurrentie.’

Collins: ”Het tijdperk van onvoldoende zelfregulatie moet stoppen.”  Volgens beleidsmakers moeten er wetten komen die de groei van Libra kunnen stoppen.

Politiek

Vanuit de gevestigde orde in de politieke top van wereld komen vooral negatieve geluiden over de nieuwe stappen van Facebook naar buiten. En dat is niet gek: Zuckerberg rammelt namelijk aan de poort van het financiële stelsel.

Hij wil daar deel van uit maken. Sterker nog: hij wil ook daar de grootste worden. Libra is daarin de eerste stap.

Een aantal recente nieuwtjes over uitspraken van politici over Libra op een rij:

Bron: Cointelegraph

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!