Ripple: ‘Meer dan 20 bedrijven gebruiken XRP met xRapid’

Ripple zet hoog in op financiële dienstverleners en andere spelers in de financiële wereld. Marjan Delatinne, hoofd bankzaken voor Ripple, zegt dat er al meer dan 20 bedrijven gebruikmaken van xRapid. Die techniek gebruikt hun cryptomunt XRP.

Delatinne haalt dit aan in een gesprek met Global Trader Review. Tijdens het interview benadrukt de topbestuurder de impact die xRapid kan hebben op het gebied van betalingen over de grens. Die markt is vooral interessant in landen waar dat nog niet zo goed geregeld is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ripple

Het bedrijf achter XRP is sowieso flink bezig met uitbreiden. Er gaat bijna geen week voorbij zonder nieuws over een pilot of samenwerking van het bedrijf. Ripple investeert zelf honderden miljoenen in blockchain start-ups om hun producten aan de man te brengen.

Dertien bedrijven hebben ondertussen naar buiten gebracht dat ze in een bepaalde vorm bezig zijn met xRapid. Zo gaat SendFriend de techniek gebruiken om betalingen tussen de Filipijnen en de Verenigde Staten te versoepelen.

(Even tussen jou en mij, dat kan natuurlijk ook zonder xRapid en met een andere cryptomunt...)

Voorlopig is xRapid een van de weinige services/technieken die Ripple aanbiedt waar hun eigen cryptomunt XRP bij nodig is. Bij de meeste andere producten zoals RippleNET lijkt XRP niet nodig.

De volgende bedrijven werken met xRapid:

Volgens Delatinne horen daar nog meer namen bij, maar dit zijn de bekende partners van Ripple.

Concurrentie

De Libra Blockchain van Facebook en (waarschijnlijk) 99 andere instanties is volgens Delatinne nog geen concurrent: ''Het is voorlopig nog een whitepaper, daarnaast willen ze waarschijnlijk niet werken met het financiële systeem. Ze willen dat systeem compleet transformeren en een andere ervaring brengen.''

Ripple doet dat niet. Zij geven duidelijk aan mee te werken met het huidige systeem. ''Wij werken graag met banken, regelmakers en betaalproviders'

XRP en Bitcoin

In de verschillende community's worden XRP en bitcoin vaak gezien als vijanden. In de praktijk ligt dat volgens de ceo van Ripple genuanceerder. Hij is zelf erg te spreken over bitcoin en ziet het niet als concurrentie voor 'zijn' XRP.

Waar bitcoin een heel nieuw financieel systeem is, probeert Ripple de 'oude' wereld te dienen.

Nieuwsupdate

Check ook onze nieuwsupdate op YouTube of Anchor!

Bron: Dailyhodl

Lees meer over:
RippleXRP

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...