VISA crypto update bitcoin koers prijs BTC
Nieuws » Visa steekt miljoenen in crypto startup, Winklevoss tweeling in Libra?

Visa steekt miljoenen in crypto startup, Winklevoss tweeling in Libra?

Visa en Blockchain Capital steken samen $40 miljoen in de onbekende crypto startup Anchorage in een zogenaamde Serie B investeringsronde. De firma uit San Francisco biedt aan om bitcoin (BTC) en andere cryptomunten te beheren van institutionele investeerders zoals pensioenfondsen.

Crypto startup Anchorage

In totaal is er sinds 2017 voor circa $57 miljoen in het platform gestoken dat als ‘gateway’ voor institutioneel geld wil fungeren. Saillant detail: zowel Visa als Anchorage hebben een ‘node’ in de Libra blockchain van onder meer Facebook.

De dienstverlening van de startup Anchorage is vrij recht-toe-recht-aan. Ze bieden een custody oplossing voor instituties, waarbij de cryptovaluta verzekerd is bij bijvoorbeeld een hack of diefstal.

Mede-oprichters Diogo Mónica en Nathan McCauley schrijven in een Medium post:

Het grootste probleem van de crypto industrie is het veilig opslaan en beheren van cryptovaluta. Instituties hebben daarom koudwatervrees. In onze ogen hebben wij de meest veilige oplossing ontwikkeld en onder onze klanten rekenen we namen zoals Blockchain Capital, Polychain, Paradigm en a16z crypto.

  bitcoin meester  

Bitcoin in 2019

Volgens marktvolgers is de stijging van bitcoin (BTC) in 2019 (van $3.700 tot voorlopig hoogtepunt $13.800 op 26 juni 2019, red) grotendeels te verklaren door de instroom van meer institutioneel geld. Daarbij is de groei in bitcoin futures een signaal. In de VS was er in maart de primeur dat twee pensioenfondsen de markt betreden.

Een recent onderzoek van de procureur-generaal maakt inzichtelijk dat stablecoin Tether USDT is gebruikt als manier om de bitcoin prijs op te drijven. In dat onderzoek valt ook de naam van hedgefonds Galaxy Digital op, het hedgefonds van bitcoin ‘bull’ Mike Novogratz.

Ook openen steeds meer loketten om instituties de cryptomarkt binnen te trekken. Zo gaat Bakkt vanaf 21 juli testen met enkele klanten, in navolging van asset manager Fidelity.

Winklevoss in Libra?

Een ander nieuwtje in een andere context: de Winklevoss tweeling van de Gemini beurs overwegen voor 10 miljoen een ‘node’ te nemen in de Libra blockchain.

Saillant, omdat de tweeling in het verleden is gebrouilleerd met Mark Zuckerberg, bij de zeer prille start van Facebook als sociaal netwerk.

Tegenover nieuwssite Coindesk zeggen ze:

‘Ons gevoel is dat de FANG bedrijven (Facebook, Amazon, Netflix en Google) met een eigen cryptomunt gaan komen. Onze voorspelling is dat de komende twee jaar een eigen token of blockchainproject gaan lanceren.

We kijken met zeer veel interesse naar het Libra project en zijn enthousiast erover. Facebook brengt cryptovaluta naat de mainstream.

Bronnen: Anchorage / NewsBTC

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin oplichtingszaak van $800.000: Russische ijshockeyer opgepakt

Arnold Hubach

Bitcoin CFD’s handelen? Plus500 biedt een scala aan mogelijkheden

Redactie

Aandeel via blockchain uitgeven? Neufund krijgt goedkeuring in Liechtenstein

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder